16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFiul disidentului Gheorghe Ursu a încheiat greva foamei

Fiul disidentului Gheorghe Ursu a încheiat greva foamei

 Andrei Ursu, fiul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, a anunțat joi seară că a încheiat greva foamei după 16 zile. Andrei Ursu a primit asigurări că dosarul uciderii tatălui său va ajunge pe masa unui judecător al Curții Militare de Apel București.

"Sper și în continuare ca această deschidere să-și urmeze cursul in justitie. Ordonata emisa de d-nul Procuror General este extrem de bine argumentată, foarte detaliată. Avocații mi-au spus că ar fi extrem de improbabil, ca nu și-ar putea permite un judecator militar să blocheze din nou mersul justitiei. Dosarul tatalui meu fusese obstructionat, și, împreuna cu multe alte dosare facute de IICCMER, făcea obiectul unui proces penal care se numea procesul comunismului", a spus, prin telefon, la Ora de Stiri, Andrei Ursu.

Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a intrat, în data de 21 octombrie, în greva foamei pentru a cere condamnarea principalului vinovat pentru moartea tatălui său, torționarul Marin Pârvulescu.

”De mai bine de 24 de ani aștept rezolvarea acestui caz, simbolic pentru bestialitatea regimului ceausist, de către instituțiile post-decembriste. Întrucit am epuizat toate celelalte opțiuni prin care am cerut autorităților să nu-i mai protejeze pe ofițerii de securitate – plângeri la Procurorul General, CSM și Ministrul Justiției, scrisori deschise către primul ministru și președinție, declar greva foamei, începând de marți 21 octombrie 2014, ora 9:00”, a anunțat Andrei Ursu într-o conferință.

Prin această acțiune, fiul disidentului Gheorghe Ursu cere identificarea și înregistrarea, iar în caz ca nu va fi găsit, refacerea dosarului disjuns în 2003 de procurorul Dan Voinea în vederea trimiterii in instanta, conform legii si probelor existente, a principalului vinovat de moartea lui Gheorghe Ursu, torționarul Marin Pârvulescu. ”Solicit ca investigația pentru identificarea acelui dosar sa fie facuta in regim de urgenta, de un procuror integru, din afara SPM”, a precizat Andrei Ursu.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă