26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialFirmele auto germane au cumpărat de la Nokia serviciul de GPS Here

Firmele auto germane au cumpărat de la Nokia serviciul de GPS Here

Compania finlandeză Nokia, producătoare de sisteme de telecomunicații, a vândut serviciul de navigație Here, dedicat automobilelor.

Cumpărătorii sunt constructorii auto germani BMW, Audi și Mercedes, informează Reuters, citat de Agerpres.

Nokia a precizat că suma netă rezultată în urma acestei vânzări va fi de aproximativ 2,55 miliarde de euro. Conform calendarului inițial, tranzacția urma să se încheie în primul trimestru din 2016, însă Nokia a primit mai repede decât anticipa aprobarea autorităților de reglementare.

Vânzarea serviciului Here este ultima etapă a transformării Nokia într-un furnizor de echipamente de telecomunicații, înaintea fuzionării cu grupul francez Alcatel-Lucent. Anul trecut Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, și-a vândut divizia de telefonie mobile către grupul american Microsoft.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă