-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialFratele președintelui, șantajat de fiica și ginerele lui Bercea Mondial

Fratele președintelui, șantajat de fiica și ginerele lui Bercea Mondial

Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu a fost șantajat de fiica și ginerele interlopului Bercea Mondial. Conform DNA, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial și un minor în vâsrtă de 17 ani, sunt cercetați în libertate. În schimb, ginerele acestuia, marius Constantin, a fost reținut de procurorii DNA, el fiind ridicat de la casa lui Mircea Băsescu, joi seara. 

Surse judiciare au confirmat pentru Mediafax că Marius Constantin l-ar fi constrâns pe Mircea Băsescu cu darea în vileag prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Concret, ginerele lui Bercea Mondial susținea că are înregistrări cu Mircea Băsescu care ar fi luat bani pentru a se implica în cazul lui Bercea Mondial. 

Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro.

Potrivit DNA, la data de 29 mai 2014, Marius Constantin, Izaura și minorul au primit suma de 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

”Faţă de celelalte două persoane, inculpata Izaura Anghel şi un minor (17 ani) s-a luat măsura controlului judiciar.

Inculpatului Constantin Marius i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de inculpat și acuzațiile, conformitate cu art. 309 din Codul de procedură penală”, informează DNA.

Inculpatul Constantin Marius urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Constanţa.

Conform România TVMircea Băsescu, este naşul de botez al nepoatei din partea fiicei interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu. Ceremonia religioasă a fost susţinută de un sobor de preoţi, la Constanţa, unde locuieşte naşul, Mircea Băsescu. Petrecerea a fost una restrânsă, care a numărat în jur de 40 de persoane.

Fiica lui Bercea Mondialu', Formaţia, în vârstă de 17 ani, a spus că a aflat cine va fi naşul fetiţei sale cu o săptămână înainte de botez. 

Bercea Mondial este unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din judeţul Olt. A fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope. În urmă cu câţiva ani, interlopul a fost cercetat pentru evaziune fiscală. În ciuda dosarului amănunţit realizat de Finanţele Publice, procurorii nu s-au lăsat convinşi şi nu au început urmărirea penală.

Cele mai citite

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă