22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialFetiţa de doi ani din Neamţ ajunsă în comă la spital este...

Fetiţa de doi ani din Neamţ ajunsă în comă la spital este conştientă

Fetiţa de doi ani din judeţul Neamţ, care a ajuns comă la spital după ce a fost lovită de femeia care avea grijă de ea, se simte bine şi a devenit conştientă, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iaşi, Florin Grămadă, citat de Realitatea Tv.

“Fetiţa a reacţionat bine, şi-a mai revenit faţă de starea în care a venit. A evoluat, acum este conştientă”, a declarat, marţi, Florin Grămadă.

Potrivit acestuia, numai bunica este alături de fetiţă, întrucât părinţii sunt plecaţi să muncească în Italia. “Este un copil care, din cauza nivelului de dezvoltare, este văduvită de părinţi, însă să sperăm că din punct de vedere medical va evolua bine”, a mai spus Florin Grămadă.

Fetiţă de doi ani din comuna Gherăeşti, judeţul Neamţ, a ajuns la spital luni în comă, după ce femeia care avea grijă de ea a bătut-o. Enervată de plânsul copilului, femeia a lovit-o atât de tare, încât micuţa s-a lovit cu capul de masă şi a leşinat.

În urma examinării, medicii au observat că micuţa nu era la prima lovitură puternică la cap.

“O examinare mai atentă a relevat mai multe echimoze, cu diferite vârste, la nivelul extremităţii encefalice, dar şi la nivelul trunchiului şi a membrelor. În practică este vorba despre Sindromul de copil bătut”, a declarat Lucian Cernahoschi, medic UPU al Spitalului “Sf.Maria” din Iaşi, pentru Realitatea TV.

Poliţia Neamţ şi Protecţia Copilului au început deja o anchetă, iar femeii i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Felomena Blăjuţ, femeia care a lovit-o pe fetiţa de doi ani aflată în spital, o mai avea în grijă şi pe verişoara copilei internate la Iaşi.

Cele mai citite

Topul motivelor pentru care românii ar refuza un job

69% dintre angajații români participanți la un studiu internațional spun că ar refuza o ofertă de job dacă ar avea o experiență neplăcută la...

Judecătorii desființează a doua oară rechizitoriul din Dosarul Revoluției

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că rechizitoriul din dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat fostul preşedinte Ion Iliescu, conţine...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă