16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFestivalul Culturii Japoneze

Festivalul Culturii Japoneze

In ciclul "Culturi si Civilizatii", la Biblioteca Judeteana "Astra" din Sibiu va fi inaugurat sambata, 3 martie, Festivalul Culturii Japoneze, prima manifestare de acest gen organizata in oras. In cadrul evenimentului, la a carui deschidere este anuntata si participarea ambasadorului Japoniei in Romania, ES Kanji Tsushima, sunt programate expozitii de arta ale acestei tari, de carte, de caligrafie, de istorie sau traditii nipone. Prezentatorul manifestarii este profesoara Ykuio Watanabe (foto), aflata intr-un schimb de experienta de trei ani in Romania.

Simpozionul Ecumenic al Tinerilor Teologi

Peste 110 studenti, masteranzi sau doctoranzi in teologie, de la 12 facultati de teologie ortodoxa din tara, sunt asteptati la Sibiu pentru a participa la Simpozionul Ecumenic al Tinerilor Teologi. Este vorba de o manifestare organizata de reprezentantii Academiei Evanghelice "Transilvania" (AET) din Sibiu.

Concert cu muzica Evanthiei Rempoytsika

De asemenea, un ansamblu de instrumentisti greci si indragitul solist local Elli Paspala vor sustine marti, 6 martie, de la ora 19.00, la Sala "Thalia", un concert special cu partituri din coloanele sonore create de tanara compozitoare Evanthia Rempoytsika pentru cunoscute filme grecesti de actualitate. In tara sa, ea este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai importanti compozitori avangardisti si o exceptie, pentru faptul ca este… femeie. Dupa filmul "Politiki Kouzina", ea a compus coloana sonora pentru documentarul semnat de Lydia Karra – "Cry of the Aegean" – si pentru filmul regizorului turc Çagan Irmak "Babam ve Oglum", distins, de asemenea, cu Premiul pentru Coloana Sonora a Anului. Este vorba de un premiu acordat de postul de radio al Universitatii din Vosporos.
Pentru aceeasi coloana sonora, tanara compozitoare a primit Premiul de Debut pentru cea mai buna coloana sonora de film din lume, decernat, in 2006, de "World Soundtrack Award Association" din Belgia.

Padurea Binecuvantarii la Studioul "Astra Film"

In al sau "Forrest of Bliss" (Padurea Binecuvantarii), antropologul-vedeta Robert Gardner propune o privire cruda si, totodata, izbavitoare asupra vietii celui mai sfant oras al Indiei, Benares. Filmul se deruleaza de la rasaritul soarelui pana in ziua urmatoare, fara nici o interventie din partea autorului prin comentariu sau subtitluri.
Cu toate ca Gardner mareste si concentreaza ceea ce vede prin obiectivul camerei, demersul sau ofera o perceptie autentica a experientelor umane infatisate in film. "M-am intors la Benares la sfarsitul lui 1984 pentru Padurea Binecuvantarii, un proiect care ma preocupase mereu de la precedenta mea vizita in Benares. Am structurat filmul astfel incat totul sa se desfasoare intre doua rasarituri de soare. Este un demers pur vizual, care nu recurge la vocea comentatorului sau la subtitrare", isi rezuma cunoscutul antropolog britanic documentarul.

Astazi la Sibiu

– "Simpozionul Ecumenic al Tinerilor Teologi", Academia Evanghelica "Transilvania", str. Livezii, nr. 5, Sibiu, ora 10.00;
– "Capodoperele din Pinacoteca baronului Samuel von Brukenthal", expozitie de pictura,  Piata Mare, ora 11.30;
– "Brukenthal, Modell Aufklaerung", expozitie de piese din colectiile Brukenthal, Piata Mare, ora 11.30;
– "Sacaramb – camara de comori a Romaniei", expozitie la vernisaj, Muzeul de Istorie, Casa "Altemberger", ora 12.00;
– "Cruce, rascruce, troita in Marginimea Sibiului", expozitie la vernisaj, Muzeul "Astra", ora 10.00;
– "Muzeul Brukenthal, aniversare la 190 de ani", cinci expozitii, Piata Mare, ora 11.30;
– "Covoare otomane in Bisericile Evanghelice din Transilvania", expozitie la Muzeul Brukenthal, Sibiu;
– "The Marranos", expozitie "antipolitica" de grafica si desen, Sorin Tara, "X futures Gallery", orele 10.00-22.00;
– "Cei sapte piloni ai comunismului", expozitie, Turnul Slaninii, Biserica Evanghelica din Cisnadie, orele 10.00-20.00;
– "Les Etats" , Andreea Diaconu, Galeria "ArtVo", b-dul Magheru, nr. 10;
– "Forrest of Bliss", Padurea Binecuvantarii, Robert Gardner, Studioul "Astra Film", Piata Huet, ora 14.00.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Renee Gracie a devenit subiect de documentar

Renee Gracie, australianca devenită multimilionară după ce a abandonat sporturile cu motor în favoarea realizării de filmulețe deocheate pe OnlyFans a ajuns subiect de...

GALERIE FOTO. Renee Gracie a devenit subiect de documentar

Renee Gracie, australianca devenită multimilionară după ce a abandonat sporturile cu motor în favoarea realizării de filmulețe deocheate pe OnlyFans a ajuns subiect de...

Copil de 12 ani, prins la volan într-o comună dâmbovițeană

Un copil în vârstă de 12 ani a fost prins de poliţişti în timp ce conducea o maşină pe o stradă din localitatea dâmbovițeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă