9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialFestival de mini-rugby în memoria profesorului Cristache Mitrea

Festival de mini-rugby în memoria profesorului Cristache Mitrea

ACS Şoimii Bucureşti şi CS Triumf Bucureşti vor organiza un turneu de mini-rugby pentru categoriile U8, U10, U12, U14 şi "Old-Boys" pentru rememorarea clipelor petrecute împreună cu profesorul Cristache Mitrea.

estivalul de rugby Cristache Mitrea va avea loc duminică, 2 aprilie, începând de la ora 10.00, pe terenul de la Arcul de Triumf,  la un an după dispariția celui care i-a dat numele.

Cristache Mitrea a fost una dintre personalităţile rugbyului românesc care şi-a pus  amprenta asupra acestui sport în cele două decade cât a activat ca secretar general al Federaţiei Române de Rugby şi preşedinte al Asociaţiei Municipale de Rugby Bucureşti.

Cristache Mitrea  s-a născut la 27 februarie 1949, în Bucureşti, iar la şase ani începea să meargă la primele antrenamente de rugby, la echipa de copii a Rapidului. De aici a fost promovat la echipele de juniori ale Griviţei, avându-i că antrenori pe Milică Constantin, Titi Cocor sau Tudor George –Ahoe. A practicat şi atletism, specializarea sa fiind în probele de aruncări – greutate, disc şi suliţă.

Odată cu intrarea la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, acesta a ales rugbyul, începând să joace şi în echipa Institului, specializându-se pe postul de linia a II-a şi avându-l ca antrenor pe Rene Chiriac. În ce priveşte senioratul, a evoluat la Contactoare Buzău. Din 1977 a devenit antrenor la CSS “Triumf” Bucureşti.

Începând cu anul 1986, a ocupat funcţia de secretar general al Federaţiei Române de Rugby (1986-1990), devenind şi membru în Biroul Federal, unde va rămâne până în 2004. Timp de câţiva ani a ocupat funcţia de şef de serviciu în Ministerul Sportului, dar şi pe cea de secretar general al Federaţiei Române de Patinaj.

Rugby-ul rămâne însă marea lui pasiune şi, în 2001, inființează Asociaţia Municipală de Rugby Bucureşti. În  2013, pe când ocupă funcţia de inspector de specialitate în MTS, este nevoit să se pensioneze pe caz de boală.

Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă