17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialFericitul Ioan-Paul al II-lea, omagiat în Banat şi în Ardeal

Fericitul Ioan-Paul al II-lea, omagiat în Banat şi în Ardeal

Papa Ioan-Paul al II-lea a avut parte de o emisiune filatelică şi o ştampilă specială cu efigia sa, pusă în circulaţie de către Poşta Română din Reşiţa cu ocazia beatificării sale, la propunerea Asociaţiei Germane de Cultură şi de Educaţie a Adulţilor.

Ilustraţie cu ştampila, plicurile, expoziţia din biserică

Pe data de 1 mai la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” Reşiţa a avut loc, cu prilejul beatificării Papei Ioan Paul al II-lea, o expoziţie filatelică intitulată „Papa Ioan-Paul al II-lea”, cu exponate din colecţia Erwin Josef Ţigla.

Cu acest prilej, Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa a editat un plic special şi a realizat o ştampilă filatelică ocazională care a fost pusă pe toată corespondenţa care pleacă din municipiul Reşiţa, sâmbătă, 30 aprilie şi duminică, 1 mai, ziua beatificării sale.

Sfânta Liturghie duminicală, de data aceasta în limbile română, germană şi maghiară, a fost celebrată de părintele canonic şi arhidiacon al Banatului Montan, József Csaba Pál. Zeci de catolici au venit la biserică pentru a se ruga şi a se bucura cu ocazia declarării drept „fericit” a fostului papă. “Cu lacrimi în ochi, femeile şi bărbaţii s-au rugat pentru sufletul papei şi au putut admira în expoziţa filatelică periplu grandios al fostului vicar al Sfântului Apostol Petru”, spun organizatorii evenimentului.

Rugăciuni la Cluj

Greco-catolicii din Cluj-Napoca şi din toată Transilvania s-au rugat în Duminica Tomii pentru beatificarea Papei Ioan-Paul al II-lea. Acesta a fost ridicat la cinstea altarelor, în timp ce oamenii se aflau la liturghii. Un grup de credincioşi greco-catolici din Cluj, condus de episcopul Florentin Crihlmeanu, a plecat la Vatican, acolo unde a asistat la ceremonia de beatificare. De altfel, episcopul din Cluj a fost hirotonit ca ierarh tocmai de către noul sfânt al Bisericii Catolice.

Cele mai citite

Guvernul aprobă reorganizarea ANAF. Organigrama crește cu 200 de oameni și încă un post de vicepreședinte

În ședința din 23 mai 2024, Executivul urmează să aprobe o Hotărâre de Guvern pentru modificarea organigramei Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Noile reglementări...

Impactul jocurilor în mediul online asupra vieților noastre

În ultimii ani, lumea jocurilor online a cunoscut o expansiune rapidă, transformându-se într-un fenomen cultural care influențează numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Aceste jocuri...

Pariază pe șansele României în EURO 24. Va trece de faza grupelor?

EURO 24 se apropie rapid, aducând cu sine nu doar spectacolul fotbalistic european, dar și o mare de oportunități pentru pasionații de pariuri sportive....
Ultima oră
Pe aceeași temă