12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFENOMEN GRAV: Caritas-urile ungureşti fac ravagii în Ardeal

FENOMEN GRAV: Caritas-urile ungureşti fac ravagii în Ardeal

PERICOL. Mii de oameni disperaţi după un împrumut au fost ţepuiţi la Cluj. Trei firme conduse de cetăţeni unguri au dispărut cu tot cu bani. Poliţia n-a mişcat un deget.Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că nu ştia despre această înşelătorie şi că va declanşa o anchetă.

Caritasul a reînviat la Cluj. Şi nu mai e unul singur, ci a căpătat mai multe feţe, infiltrându-se prin publicitate agresivă în media locală şi speculând disperarea multor familii care vor să facă rost de un ajutor financiar. Mii de amărâţi au rămas cu buzele umflate după ce au cotizat la nişte case de împrumut fantomă. Sunt acei oameni aflaţi practic în situaţia de faliment familial şi care caută o gură de oxigen venită de oriunde, pentru că au datorii la bănci, cheltuielile le depăşesc veniturile şi nu mai au acces la nicio formă de finanţare instituţională. Caritasurile vin acum din Ungaria, umflă banii şi dispar. Poliţia, DIICOT sau alte instrumente ale statului n-au avut nicio reacţie, deşi firmele care promiteau împrumuturi au stat în Cluj un an întreg, anunta Evenimentul zilei.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă