12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialFemeile încearcă 61 de diete până la 45 de ani

Femeile încearcă 61 de diete până la 45 de ani

Un studiu britanic arată că femeile încearcă aproximativ 61 de diete până la vârsta de 45 de ani pentru a ajunge la forma fizică pe care şi-o doresc, relatează publicaţia Daily Mail.

Cercetarea arată că puţine femei sunt mulţumite de rezultatele curelor de slăbire, având in vedere că de la vârsta de 16 ani ele încearcă aproximativ câte două diete pe an.

Dintre toate tipurile de diete, cea bazată pe consumul exclusiv de legume, aşa numita “dietă fadă”, oferă cele mai multe motive de îngrijorare pentru că poate afecta starea de sănătate a generaţiilor viitoare.

Şase din zece femei participante la studiu au spus că au fost rugate de proprii copii să nu li se mai dea pâine, cartofi sau fructe pentru că îngraşă. Cele trei alimente sunt esenţiale şi fac parte dintr-o dietă sănătoasă şi echilibrată. În pofida acestui lucru, jumătate din părinţi nu le-au mai dat copiilor aceste alimente.

Pâinea albă este esenţială în dietă deoarece oferă o cantitate importantă de calciu, benefică atât pentru un copil în creştere cât şi pentru un adult.

Persoanele sub 26 de ani cunosc beneficiile calciului şi consumă pe lângă pâine şi alte alimente bogate în minerale ca produse lactate şi peşte.

Calciul este important pentru creşterea şi sănătatea oaselor, iar un deficit mare poate duce la apariţia osteoporozei la femeile de peste 40 de ani şi la cele însărcinate.

În România, cinci din zece persoane ţin diete şi diferite cure de slăbire, în speranţa unui trup de invidiat.

Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă