11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial„Femeia prăfuită”, supravieţuitoare a atacului de la World Trade Center, a murit

„Femeia prăfuită”, supravieţuitoare a atacului de la World Trade Center, a murit

Una dintre femeile care au supraviețuit atacului terorist de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001, Marcy Borders, cunoscută ca „femeia prăfuită”, a murit, luni, din cauza unui cancer la stomac, potrivit The Daily Mail.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost supranumită „femeia prăfuită” după ce a apărut într-o fotografie renumită, surprinsă imediat după atacul terorist.  În imagine, Borders se uită la obiectiv şi este acoperită cu cenuşă şi pulbere de beton.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginea cu Marcy Borders, acoperită cu cenuşă şi pulbere de beton, în urma atacului terorist de la World Trade Center.

Borders a fost diagnosticată cu cancer în august 2014. În luna noiembrie, femeia a spus că boala i-a fost provocată de praful de la Turnurile Gemene, care a acoperit-o complet. „Sunt convinsă de acest lucru, pentru că eu nu am fost bolnavă niciodată”, a spus supravieţuitoarea atacului terorist.

În momentul atacului, Marcy Borders era angajata Bank of America de o lună şi întârziase la serviciu. „Îmi făceam curăţenie pe birou, mă pregăteam să îmi încep ziua”, a povestit ea în anul 2011, pentru The Daily Mail.

Ea a mai povestit că după ce clădirea a fost lovită de avion, coordonatorul echipei din care făcea parte le-a spus oamenilor să îşi păstreze calmul şi să rămână la locurile lor. Însă, Borders nu a ascultat şi a ieşit din clădire.

„Sute de oameni încercau să iasă. (…) Eram sigură că urma să murim”, a spus Borders. Femeia a povestit că atunci când a reuşit să iasă din clădire, a văzut un carnaj. „Am văzut oameni acoperiţi cu sânge din cap până în picioare. Nu înţelegeam ce se întâmplă”, a mai spus ea.

De asemenea, Marcy Borders a povestit că în urma atacului a devenit paranoică şi, astfel, s-a izolat în apartamentul ei. „Consumam mult alcool şi nu ieşeam niciodată în oraş. (Amintirea evenimentului de la World Trade Center – n.r.) m-a bântuit în fiecare zi (…) Eram convinsă că Osama bin Laden plănuieşte şi alte atacuri. De fiecare dată când vedeam un avion, intram în panică”, a mărturisit femeia, care a adăugat că şi-a dorit să moară şi, astfel, a început să consume droguri.

În anul 2011, Borders s-a internat la un centru de reabilitare şi, după tratament, a recăpătat custodia celor doi copii, daţi în grija mamei şi mătuşii ei. „Aniversarea (evenimentului de la World Trade Center – n.r.) nu îmi provoacă teamă. Trăiesc în pace acum. Nu îmi este frică de nimic”, a spus femeia.

În 11 septembrie 2001, gruparea teroristă Al-Qaeda a prăbuşit două avioane în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord . Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

În aceeaşi zi, teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C.

În urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, dintre care 19 terorişti, şi au fost rănite peste 6.000 de persoane.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă