11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFC Farul, la limita supravieţuirii

FC Farul, la limita supravieţuirii

Constănţenii şi-au reluat pregătirile pentru noul sezon al Ligii a II-a,  dar viitorul marinarilor este în continuare incert.

Marinarii încă trăiesc periculos, echipa fiind preluată de Marian Diaconescu, acesta urmând a pune la dispoziţie un buget de austeritate, până în iarnă. Cu toate acestea, datoriile şi litigiile nu le asigură constănţenilor prezenţa la startul campionatului.

„În momentul de faţă clubul este condus şi finanţat de mine, Marcel Lică şi Cristian Munteanu. Giani Nedelcu nu mai bagă nici un ban la club. Situaţia este critică, dar nu vreau să las echipa să moară şi voi face tot posibilul să nu se întâmple aşa. Chiar dacă ajungem să jucăm în Liga a III-a, mergem acolo. Obiectivul nostru clar este să nu se desfiinţeze echipa”, a declarat Marian Diaconescu.

La reunire au fost prezenţi 24 de jucători. Fotbalişti precum Sascău, Ivanovici, Pătulea, Curcă, Andrei, Robert Neagoe au decis să rămână alături de formaţia de pe litoral chiar şi în condiţiile date. Noutăţile lotului pregătit de Ion Barbu cuprinde însă şi mai multe noutăţi. Singurul jucător cunoscut este Decebal Gheară, care a venit de la Săgeata Năvodari. Restul sunt jucători tineri şi fără experienţă, dar care nu au pretenţii financiare exagerate, ceea ce este un lucru excelent pentru Farul.

„Este un nou început pentru Farul. Avem în continuare probleme, dar dispunem de un lot din care putem alcătui o echipă competitivă. Visăm la lucruri mari cum ar fi promovarea, dar avem nevoie de ajutor. Suntem optimişti şi sperăm la multe”, a declarat Ion Barbu, antrenorul marinarilor.

În situaţia dată şansele echipei de a merge mai departe sunt destul de mici. Atât suporterii cât şi oficialii clubului îşi leagă speranţele de autorităţile locale. Reprezentanţii primăriei şi CJC-ului au purtat discuţii cu privire la preluarea Farului, dar datoriile existente la club i-au îndepărtat pe aceştia, cel puţin pentru moment. 

Păreri împărţite

 Deşi Barbu a declarat că se gândeşte la promovare, Marian Diaconescu a spus că sunt doar sunt nişte vise şi că Farul trebuie doar să se lupte să supravieţuiască. Lotul pe care Barbu îl are la dispoziţie este unul foarte tânăr. Mai mult, în condiţiile în care situaţia financiară nu se va nivela, jucătorii cu experienţă vor pleca şi echipa va fi alcătuită din fotbalişti necunoscuţi care nu au şanse de a lupta pentru promovare. Pentru moment, tot ce trebuie să facă Farul este să existe şi să spere că în al 12-lea ceas va veni un investitor care să reclădească echipa.

24  jucători au luat parte la reunirea echipei FC Farul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă