11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFarul-Brăila, partida ultimelor speranţe

Farul-Brăila, partida ultimelor speranţe

Marinarii mai aspiră la un final de tur bun pentru a părăsi ultimul loc al clasamentului Ligii a II-a şi vor să înceapă revenirea de la Brăila, unde joacă sâmbătă.

 

Săptămâna în curs a fost una de coşmar pentru FC Farul. Echipa de pe litoral a rămas fără întreaga conducere, care a decis să demisioneze din cauza rezultatelor proaste şi a situaţiei în care se află gruparea constănţeană. Singurul rămas a fost Alin Artimon, care însă nu a avut încotro. Demisia lui nu a fost acceptată de patronul Giani Nedelcu şi, în aceste condiţii, dacă ar fi plecat, Artimon ar fi fost nevoit să plătească o despăgubire financiară considerabilă. În aceste condiţii, tehnicianul nu are ce face decât să se ocupe în continuare de echipă şi de partidele următoare.

Primul joc oficial după cutremurul din conducere este programat sâmbătă, culmea, în etapa cu numărul 13. Că va fi cu ghinion sau nu, asta rămâne de văzut. Totuşi, marinarii se autoîncurajează şi aşteaptă un joc bun şi un rezultat pe măsură, chiar dacă adversara este una puternică, CF Brăila. „Brăila este o echipă puternică pe teren propriu, unde înscrie mult. Îşi doreşte victoria pentru a păstra contactul cu plutonul fruntaş, dar şi noi vrem trei puncte, pentru a părăsi cât mai repede ultimul loc. Va fi un meci încins”, a declarat antrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon.

După plecarea lui Ion Barbu din funcţia de tehnician secund, pe acest post a fost promovat Decebal Gheară. Despre meciul cu CF Brăila secundul lui Artimon a spus: „Credem că putem obţine victoria la Brăila, altfel nu am mai merge la meci. Încercăm să obţinem cât mai multe puncte din cele două partide care au mai rămas până la finele returului, iar din iarnă sperăm că va fi mai bine”.

Statistica o dă favorită, în meciul de sâmbătă, pe echipa gazdă. CF Brăila este pe locul 6 în ierarhia eşalonului secund, cu 10 puncte mai multe decât a acumulat Farul, care e pe ultimul loc. Jocul este programat să înceapă la ora 11.00.

Nu au avut nimic de împărţit

Ultimele zvonuri din tabăra constănţeană spun că tehnicianul Alin Artimon ar fi avut un conflict cu cei din conducerea tehnică şi din acest motiv aceştia din urmă au decis să plece. Artimon spune însă că nimic nu este adevărat. „Nu am avut nici cea mai mică divergenţă cu Marcel Lică, Cristian Munteanu sau cu Marian Diaconescu şi Ion Barbu. De când am venit la acest club, eu nu m-am certat cu nimeni, nici măcar cu bucătăreasa sau cu cel care tunde iarba. Am rămas la Farul pentru că patronul nu mi-a aprobat plecarea, iar dacă plecam eu singur, trebuia să plătesc o sumă importantă drept despăgubire”, a spus Artimon.

10 puncte diferenţă sunt între CF Brăila şi FC Farul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă