16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialFanii emoticoanelor pot vota noi emoji-uri

Fanii emoticoanelor pot vota noi emoji-uri

Utilizatorii rețelelor sociale care sunt împătimiți de „emoji“ – așa-numitele „emoticoane“, prin care își pot exprima mai ușor și mai sugestiv trăirile, preferințele sau acțiunile – au ocazia, începând de joi, să voteze caracterele speciale pe care le doresc adăugate în lista celor utilizate de ­site-urile de socializare precum Facebook, potrivit Agerpres.

Creatorul de aplicații EmojiXpress a lansat Emojirequest.com, un site ce va servi drept platformă de cereri pentru fanii „emoticoanelor“, arată Washington Post. Pe acest site se poate regăsi o listă cu cele mai solicitate caractere speciale, iar utilizatorii sunt invitați să-și aleagă preferatele. Caracterele care vor primi cele mai multe voturi vor face obiectul unei propuneri pe care EmojiXpress se angajează să o înainteze Consorțiului Unicode.

Consorțiul Unicode, lansat în 1991 în SUA, este o organizație nonprofit dedicată dezvoltării, menținerii și promovării standardului Unicode, care specifică reprezentarea textului în toate produsele și standardele software moderne, potrivit Unicode.org. Printre membrii săi se numără Google, Apple, Adobe, Facebook, IBM, Microsoft, Oracle, Symantec, Huawei, dar și EmojiXpress.   

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă