13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFamiliile diplomaților americani din Venezuela, obligate să părăsească țara

Familiile diplomaților americani din Venezuela, obligate să părăsească țara

Departamentul de Stat al Statelor Unite a ordonat , joi, familiilor diplomaților americani de la ambasada din Caracas să părăsească Venezuela, informează Reuters, citat de Agerpres.

Totodată, angajații ambasadei americane din capitala venezueleană sunt autorizați să plece de la posturi, în cazul în care își dor dori acest lucru.

Zilele trecute, Casa Albă a impus sancțiuni care vizează mai mulți reprezentanți ai Guvernului. Ei sunt acuzați că subminează valorile demorației în Venezuela, ţară profund afectată de criza politică majoră şi de proteste violente.

În acest context, președintele venezuelean Nicolas Maduro a catalogat măsurile drept „ilegale, insolente şi fără precedent". „Cine se cred că sunt aceşti imperialişti din Statele Unite? Guvernul mondial?", a continuat Maduro.



 

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului. Această situaţie, precum şi hotărârea Curţii Supreme de extindere a autorităţii preşedintelui şi de limitare a competenţelor Parlamentului de opoziţie, au condus la ample proteste antiguvernamentale, soldate cu decesul a peste 100 de persoane şi rănirea altor 1.500.

Potrivit ultimelor date comunicate joi de procuratură, trei oameni au murit în Venezuela în urma protestelor violente din prima zi a grevei generale declanșate miercuri, la apelul opoziției. Manifestanții se opun alegerilor de duminică pentru o nouă Adunare Constituantă, considerată un mijloc de consolidare a regimului președintelui Nicolas Maduro. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă