16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFamilii de români, vizate de atacuri cu bombe în M.Britanie

Familii de români, vizate de atacuri cu bombe în M.Britanie

Două familii de români au fost vizate, sâmbătă, de atacuri cu bombe artizanale, informează Mediafax citând cotidianul britanic Derry Journal.

Sâmbătă, la scurt timp după ora 01.35 (03.35 ora României) poliţia a fost anunţată de explozia unei bombe artizanale în faţa unei case din zona Lapwing Way. Proprietatea nu a fost avariată, iar cei patru adulţi şi un copil care se aflau în casă în acel moment nu au fost răniţi.

Aproape în acelaşi timp, un alt dispozitiv a explodat în faţa unei case din apropierea zonei Lincoln Court. Uşa de intrare a fost avariată, dar cei patru adulţi care se aflau în casă la momentul respectiv nu au fost răniţi.

Consilierul SDLP Gerry Diver a condamnat ambele incidente şi a declarat că empatizează cu cei afectaţi, pentru că el însuşi a scăpat la limită din explozia unui astfel de dispozitiv în 2001.

“Acestea sunt acte deplorabile şi ar trebui condamnate cu fiecare ocazie”, a declarat Gerry Diver.

Se crede că cei vizaţi în atacurile de sâmbătă sunt imigranţi români care munceau şi trăiau în Derry. Poliţia a confirmat că tratează ambele atacuri drept infracţiuni comise din ură şi cred că cele două incidente ar putea avea legătură unul cu celălalt.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă