19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialFamilia Adamescu: “Nu am avut nicio legătură cu Black Cube”

Familia Adamescu: “Nu am avut nicio legătură cu Black Cube”

Într-un articol publicat miercuri pe Hotnews.ro, jurnalistul Dan Tapalagă face o serie de speculaţii despre afacerea Black Cube, pentru care nu aduce vreo probă concretă, invocând însă “surse apropiate dosarului”.

Mai întâi, în titlu se menţionează existenţa a două contracte pe care le-ar fi încheiat Black Cube în România. Unul dintre ele l-ar fi avut ca beneficiar pe omul de afaceri Dan Adamescu, iar celălalt pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir. Titlul insinuează, în mod total eronat, că Dan Adamescu ar fi fost implicat, alături de ofiţerul SRI, în dosarul de comporomitere a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Abia în al doilea paragraf din text, autorul ajunge să explice că, de fapt, Dan Adamescu ar fi plătit 600.000 de euro pentru “determinarea DNA de a-şi retrage acuzaţiile în acest dosar” (în care omul de afaceri a fost condamnat definitiv – n.r.).

Jurnalistul susţine, fără să indice nicio dovadă, că „Black Cube urma să deruleze o întreagă campanie în acest scop şi lansarea unor mesaje, cum ar fi "DNA distruge investitorii străini", "DNA a acţionat în cazul Adamescu la comanda lui Ponta" sau că procurorii anticorupţie sunt antisemiţi. La fiecare trei luni, firma israeliană realiza un raport cu acţiunile derulate”.

În articol se vorbeşte apoi despre o acţiune de lobby extern care ar fi fost organizată de Dan Adamescu, dar care nu se ştie dacă a implicat sau nu compania Black Cube.

Pentru toate aceste acuzaţii, jurnalistul Dan Tapalagă nu a prezentat nicio dovadă şi nu a cerut un punct de vedere al persoanelor acuzate înainte de a publica articolul, conform deontologiei profesionale.

El conchide însă că “obiectivul contractului cu Black Cube n-a fost însă atins, deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe 27 mai 2016 pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani si 4 luni inchisoare cu executare”.

Ulterior publicării articolului, familia Adamescu a trimis un comunicat în care neagă acuzaţiile aduse de Dan Tăpălagă. “Absolut toate detaliile din articolul ‘Afacerea Black Cube. Două contracte distincte’ publicat la 28 Sept, ora 14:02, pe hotnews.ro sunt false şi incriminează gratuit, fără nicio susţinere faptică, persoana domnului Dan Adamescu, care nu a avut niciodată un contract semnat sau vreo legătură de orice natură cu Black Cube. Persecuţia începută sub regimul Victor Ponta, mediatizată personal de catre Sebastian Ghiţă, persistă şi – deşi nu mai sunt la putere – e continuată de alţi jucători şi alte organe ale statului cu interese politico-economice. Familia Adamescu va continua să facă uz de toate mijloacele legale posibile pentru a-şi face dreptate, a spune adevărul şi a pune capăt acestei nedreptăţi”, se arată în comunicatul transmis Hotnews prin intermediul companiei More Than Pub.

Cele mai citite

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...

Greta Thunberg a fost amendată pentru că a blocat intrarea în Parlamentul suedez

Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...
Ultima oră
Pe aceeași temă