11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFals avocat dupa gratii

Fals avocat dupa gratii

» Mursel Iusein a indus in eroare un barbat care era judecat pentru viol.
» Inculpatul a cerut bani si un laptop, cu promisiunea ca intervine pe langa magistrati.
» El a primit trei ani si opt luni de inchisoare, insa a atacat decizia la instanta superioara.

Un barbat care a primit trei ani si opt luni de inchisoare pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta a contestat decizia, iar dosarul sau a ajuns la Curtea de Apel Constanta. Mursel Iusein a fost acuzat ca, in cursul anului 2002, a pretins si primit aproape 3.000 de euro de la Relica Marcu pentru a o ajuta sa il scape pe fratele acesteia de puscarie. Cristian Marcu se afla in Germania, la munca, unde a aflat ca este judecat in tara pentru viol. El a vorbit cu sora sa, care a luat legatura cu inculpatul ce s-a dat drept avocat si care i-a promis ca intervine pe langa un judecator de la Curtea de Apel si pe langa un procuror. A cerut in schimb sume de bani in euro, pe care le-a si primit prin Western Union de la Cristian Marcu direct pe numele lui.
La un moment dat, pe langa cei 2.300 de euro achitati, Marcu a fost nevoit sa trimita si un laptop in valoare de 700 de euro. Concubina lui, Adriana Paun, a fost audiata de judecator si a spus ca la intoarcerea in tara a aflat ca barbatul ei era deja condamnat la patru ani de inchisoare pentru acel viol. Ceea ce a facut-o sa inteleaga faptul ca inculpatul nu a depus nici un efort pentru a-l ajuta pe Marcu. L-a cautat pe Iusein, dar nu l-a gasit nicaieri, asa ca l-a denuntat la Parchet. z

CONSECINTE
» Pacaleala In toata regula

Inculpatul sustine insa ca nu a facut nimic si ca banii primiti i-a cheltuit impreuna cu Adriana Paun, cu care a si trait o perioada. Femeia nu recunoaste acest lucru si a afirmat ca l-a intalnit pe Iusein prima oara la Parchet.
Rechizitoriul spune ca falsul avocat a dus-o pe Relica Marcu la Curtea de Apel, unde a intrat in audienta la judecatorul Cretu, care a sfatuit-o sa faca o cerere pentru redeschiderea procesului fratelui ei. De asemenea a mers si la Parchet, unde procurorul Dragomir i-a adus la cunostinta ca a cumparat laptopul de la inculpat si ca nu stie nimic despre cazul lui Cristian Marcu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă