12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFalimentul bate la usa handbalului

Falimentul bate la usa handbalului

Presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Cristian Gatu, crede ca vor fi multi jucatori care vor depune memorii pentru a deveni liberi de contract, deoarece cluburile nu au reusit sa le plateasca drepturile salariale, din cauza crizei financiare.

Parca pentru a confirma spusele lui Gatu, principalul finantator al echipei Rulmentul Urban Brasov, Teodor Florescu, nu a venit ieri la Brasov, desi era asteptat de antrenorul Herbert Müller si de jucatoare, pentru a clarifica situatia echipei si a contractelor. "Am vorbit cu domnul Florescu saptamana trecuta si ramasese sa vina luni sau marti la Brasov pentru a clarifica situatia echipei. Trebuia sa discute cu jucatoarele si cu noi despre viitor, dar nu a mai venit. Din ce stiu eu trebuia sa se intalneasca cu Barbosa si cu Horvat in aeroport, la Bucuresti, pentru a sta de vorba inainte ca cele doua sa plece la loturile nationale, dar nici acolo nu a fost. Suntem total dezamagiti si nu mai stim ce sa credem", a declarat, vizibil mahnit, antrenorul Herbert Müller.

Cristi Gatu spune ca situatii de acest gen vor mai fi in handbalul romanesc. "Acum, pentru ca s-a terminat sezonul, din pacate, cred ca vor mai fi multe memorii facute de catre jucatorii care doresc sa devina liberi de contract, din cauza problemelor financiare. Am semnale din partea cluburilor ca sunt in imposibilitatea sa mai plateasca contractele. Acest lucru reprezinta o prelungire a crizei economice care afecteaza viitorul handbalului romanesc. Eu sper sa treaca repede aceasta criza, pentru ca la nivelul federatiei am suportat-o greu de tot. Ne-au plecat o mare parte din sponsori, iar acum mai avem doar trei", a declarat presedintele FRH.

Nu stie daca mai candideaza
Gatu a precizat ca nu stie exact daca va candida la alegerile forului de handbal, care vor avea loc in toamna acestui an. "Eu voi arbitra Adunarea Generala si sunt curios cine si cu ce statut si strategie va veni. Daca crede cineva ca in federatie sunt saci de bani, se insala si daca crede cineva ca altii le vor face munca, se inseala. Eu, in 13 ani, am vazut aici de toate, iar la ora actuala consider ca nu mai am nici un fel de obligatie fata de handbal. Am acceptat sa ma implic in federatie, in 1996, ca fraierul, considerand ca daca nu era handbal, nu existam eu, ca persoana. Nu pot sa spun daca voi mai candida, pentru ca astept sa vad cine se va inscrie pentru aceste alegeri. Daca vor fi aceleasi persoane care m-au atacat pe mine trei ani de zile, inseamna ca este o bataie de joc. Eu am spus in 2005 ca va fi ultimul meu mandat si as vrea sa mai apuc sa traiesc si eu", a explicat Gatu.
Presedintele FRH s-a aratat dezamagit de faptul ca Adunarea Generala a fost amanata: "Absentele de astazi si nu numai de astazi mi-au aratat ca nu toti vor sa traga la aceeasi corabie".

» Ieri ar fi trebuit sa aiba loc Adunarea Generala a FRH, dar aceasta a fost amanata pentru martea viitoare din cauza lipsei de cvorum. Pentru indeplinirea cvorumului ar fi trebuit sa participe 122 de membri, dar au fost doar 88. La sedinta ar fi trebuit sa se stabileasca data la care vor avea loc alegerile.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă