12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFabrica de dulciuri "Bucuria" din Republica Moldova îşi suspendă activitatea. Motivul: lipsa...

Fabrica de dulciuri “Bucuria” din Republica Moldova îşi suspendă activitatea. Motivul: lipsa zahărului

Celebra fabrică de dulciuri “Bucuria” din Republica Moldova îşi va sista începând de luni activitatea, pe motiv că nu mai dispune de zahăr, au declarat responsabili ai întreprinderii, relatează portalul ŞtireaZilei, citat de NewsIn.

Reprezentanţii fabricii au afirmat că în stoc se mai află aproximativ 25 de tone de zahăr, care ajung doar pentru trei zile. În plus, întreprinderea nu va importa zahăr pentru că procedura este una foarte complicată.

Astfel, cei aproximativ 1500 de angajaţi ai fabricii de dulciuri vor fi trimişi în concedii forţate şi vor reveni la lucru abia atunci când pe piaţă va apărea zahăr din noua recoltă.

Ministrul moldovean al agriculturii spune însă că nu ştie de unde au apărut problemele la Bucuria, mai ales că pe piaţa din Republica Moldova este suficient zahăr. În consecinţă, conducerea fabricii şi producătorii de zahăr au fost convocaţi vineri dimineaţă într-o şedinţă de urgenţă la Ministerul Agriculturii de la Chişinău.

Fabrica Bucuria aparţine în proporţie de 70 la sută unei companii din Rusia. Restul acţiunilor sunt deţinute de o companie moldovenească şi de peste 4.000 de acţionari. Fabrica a fost fondată în urmă cu 65 de ani.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă