7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialF1: Campionul mondial Lewis Hamilton va semna un contract uriaș

F1: Campionul mondial Lewis Hamilton va semna un contract uriaș

Lewis Hamilton, campion mondial en-titre, va semna un contract imens, pentru a-și prelungi înțelegerea cu actuala sa echipă, Mercedes. Britanicul ar putea câștiga peste 37 milioane euro anual.

“Ar trebui să fie semnat săptămâna asta, nu sunt motive să nu fie. Sincer, este făcut în proporţie de 99,6 la sută. Nu mai sunt negocieri, doar chestii legate de acte”, a declarat Hamilton, conform Mediafax.

Hamilton, în vârstă de 30 de ani, care a sosit anul trecut la Mercedes, după şase sezoane în care a concurat pentru McLaren, va primi aceeaşi sumă de bază ca actuala înţelegere, circa 28,5 milioane de euro, la care se vor adăuga bonusuri de performanţă. În funcţie de câte curse va câştiga şi dacă va deveni din nou campion mondial, venitul lui ar putea depăşi lejer 37 de milioane de euro.

Salariul campionului mondial en titre este comparabil cu cel al lui Alonso, care primeşte 37 de milioane de euro pe an, conform unui contract pe trei ani cu McLaren-Honda, şi cu cel al germanului Sebastian Vettel, care încasează 46 de milioane de euro de la Ferrari în primul an al înţelegerii, dar acestă sumă va scădea în următoarele sezoane.

Salariul lui Vettel este mai mare în primul an pentru că Ferrari i-a promis multe bonusuri ca primă de instalare. Din al doilea an, venitul lui va scădea la 27,5 de milioane de euro, salariu de bază, iar bonusurile vor fi numai pentru titlul mondial şi pentru curse câştigate.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Elevii români, performanță mare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

România a obţinut o medalie de aur şi trei de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.''O medalie de aur şi trei de...

Analiză: Ce alternative au IT-iștii la Pilonul II de pensii, după modificările codului fiscal

Informația că Pilonul II a devenit opțional până în 2028, pentru IT-iști, conform Legii 296/2023, a creat mari confuzii în rândul angajaților din industrie....
Ultima oră
Pe aceeași temă