14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEXPLOZII Boston - Barack Obama: Autorii ATACURILOR din Boston vor fi aduşi...

EXPLOZII Boston – Barack Obama: Autorii ATACURILOR din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei

Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei, a declarat preşedintele Barack Obama, potrivit Mediafax.

“Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts.

Citeşte şi ATAC TERORIST în SUA: Cel puţin 3 morţi şi zeci de răniţi în EXPLOZIILE din Boston. Obama: Vom afla cine şi de ce a făcut asta

“Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente”, a precizat Obama.

Preşedintele SUA este ţinut la curent în mod permanent în legătură cu situaţia securităţii SUA după atentatele din Boston, soldate cu cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi. Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Internă, şi directorul FBI îl ţin la curent pe preşedinte în legătură cu evenimentele din Boston şi cu situaţia securităţii Statelor Unite. Obama a cerut autorităţilor federale să ofere întregul sprijin autorităţilor statale după atentatele din Boston.

Citeşte şi EXPLOZII Boston: Trei morţi şi cel puţin 140 de răniţi

Deasupra oraşului Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington, DC.

Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.

Citeşte şi Joseph Biden: Exploziile din Boston, probabil “atentat”; securitatea a fost sporită în SUA

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă