12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialEXPERIMENT RL. Am făcut testul "şoricelului dizolvat" într-o sticlă cu Mountain Dew....

EXPERIMENT RL. Am făcut testul “şoricelului dizolvat” într-o sticlă cu Mountain Dew. Cronometrăm cât timp îi ia să se dezintegreze

Daily Mail, ABC News şi multe alte publicaţii internaţionale, la care s-a adăugat şi presa naţională, au făcut public răspunsul dat de companie clientului care pretinde că a găsit un şoricel într-o doză de suc: “Nu poţi să găseşti un şoarece în Mountain Dew pentru că băutura îl dizolvă”.

Ronald Ball, originar din Illinois, povesteşte că s-a simţit rău şi a început să vomite de-ndată ce a băut dintr-o doză de Mountain Dew cumpărată de la un automat de la slujbă. Americanul a golit restul de băutură într-un pahar şi a rămas perplex când a văzut că în doză zăcea corpul fără suflare al un şoricel. Bărbatul afirmă că a sunat la un număr de telefon imprimat pe cutie şi la scurt timp a apărut un angajat al companiei, care a ridicat “dovada moartă” şi făcut-o dispărută. Un comunicat al Pepsi susţine însă că acest lucru este imposibil deoarece un expert  angajat de companie a demonstrat că aciditatea băuturii e atât de puternică încât ar fi dizolvat şoarecele şi l-ar fi transformat într-un jeleu, conform presei internaţionale.

Declaraţia oficială a Pepsi nu face decât să confirme legenda care circulă de ani buni pe  internet ,că băuturile acidulate de tip cola pot dizolva o bucată de carne în numai câteva zile.

RL a declanşat un experiment prin care să lămurească o dată pentru totdeauna cât e mit şi cât e adevăr în această poveste.

Fiindcă a introduce un şoricel într-o sticlă de suc e un pic bizar (şi ar stârni mania apărătorilor drepturilor animalelor), RL a folosit pe post de “şoricel” bucăţi de carne de vită, de porc şi de pui de mărimea unor şoricei, pe care le-a introdus în 31 de sticle de Mountain Dew. Pentru a nu dezavantaja o anume marcă de suc, RL a introdus bucăţi de carne şi în sticle cu Pepsi Cola, Coca Cola, Sprite, Fanta, Lipton, Nestea, Cappy, Kinley. Fiindcă orice experiment (aproape) ştiinţific respectabil foloseşte şi nişte probe “blank” ca etalon, am introdus câte o bucată de carne de vită, porc şi pui şi în trei sticle de apă minerală, pentru a vedea ce rol are aciditatea dată de bulele de dioxid de carbon în descompunerea materiei organice şi ce rol joacă ceilalţi compuşi care apar în compoziţia sucurilor.

Timp de o lună, RL va deschide zilnic câte o sticlă de Mountain Dew şi vă va prezenta imagini cu stadiul de dizolvare al bucăţilor de carne. După primele 24 de ore vom deschide şi câte o sticlă de Pepsi Cola şi de Coca Cola, pentru a compara efectul celor două sucuri asupra cărnii.

La finalul testului nostru vom compara efectul pe care fiecare din cele 9 sortimente de suc mai sus menţionate l-a avut asupra bucăţilor de carne.

Dă click şi vezi cum arată carnea după ZIUA 1 de stat în Mountain Dew

Dă click şi vezi cum arată carnea după ZIUA 2 de stat în Mountain Dew

Dă click şi vezi cum arată carnea după ZIUA 3 de stat în Mountain Dew

Dă click şi vezi cum arată carnea după ZIUA 4 de stat în Mountain Dew

Dă click şi vezi cum arată carnea după ZIUA 11 de stat în Mountain Dew

Suntem de-abia la “ZIUA 11”, aşa că fiţi pe fază şi urmăriţi-ne în continuare!

P.S. personal adresat criticilor aspri care contestă ”metoda ştiinţifică” din ”testul şoricelului” efectuat de RL. Lor le reamintesc că avansul ştiinţei şi al umanităţii s-a făcut adesea în paşi mici şi că atunci când precursorii au aşezat temelia, urmaşi la fel de iluştri au mers un pas mai departe scrutând orizonturile cunoaşterii, în căutarea adevărului ultim. De aceea, dacă cumva la finalul experimentului nostru vom constata că Mountain Dew digeră carnea, pasul următor va fi, fireşte, să sacrificăm trupul unui şoricel gata decedat pe altarul ştiinţei. Dacă nu, ce rost are să atentezi la liniştea mormântului unei fiinţe, fie ea şi şoricel?

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă