16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialExamenul de bacalaureat s-a încheiat. Astăzi, au lipsit 22% din elevii înscrişi

Examenul de bacalaureat s-a încheiat. Astăzi, au lipsit 22% din elevii înscrişi

La ultima probă a examenul de bacalaureat s-au prezentat 77% din elevii înscrişi, relatează Mediafax. Astăzi,  a avut loc proba la alegere a profilului.

La nivel naţional, 0,20% din cei prezenţi, adică 95 de elevi, au fost daţi afară pentru că au încercat să copieze.

Cei mai mulţi elevi eliminaţi au fost în Bucureşti (19), Constanţa (9) şi Maramureş (8).

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afişate în 4 septembrie, când pot fi depuse şi contestaţiile, care vor fi rezolvate în 5 şi 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Majoritatea elevilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi.

Pentru proba din 29 august – la limba şi literatura română au fost înscrişi 62.348 de candidaţi, iar pentru cea din 30 august – limba maternă 945 de candidaţi. La proba din 31 august- proba obligatorie a profilului- au fost înscrişi 78.082 , iar pentru proba la alegere de astăzi – 60.345.

La primele probe scrise la nivel naţional, au fost eliminaţi 311 candidaţi. 240 elevi au fost eliminaţi la limba română şi 71 elevi au fost daţi afară din examen la matemtică.

În plus, la proba de matematică, foarte mulţi candidaţi au plecat din examen după o oră şi jumătate fără să scrie nimic, spunea inspectorul general al Capitalei.

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă