16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEveniment ''21 Martie - Ziua Mondială a Sindromului Down'' la Bucureşti

Eveniment ”21 Martie – Ziua Mondială a Sindromului Down” la Bucureşti

În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.

Manifestarea va avea loc luni, în Sala de lupte a Liceului ''Mircea Eliade'' din Bucureşti şi va cuprinde două competiţii: iniţiere motorie timpurie – pentru copiii cu vârstele între 2 şi 8 ani – şi un traseu aplicativ de gimnastică pentru tinerii cu Sindrom Down

La eveniment sunt invitaţi să participe 100 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la asociaţii, instituţii şi organizaţii neguvernamentale din Bucureşti: Asociaţia Sindrom Down Bucureşti, Asociaţia Down Plus Bucureşti, Asociaţia Be a Butterfly, Fundaţia Mână de Lucru, Asociaţia Mihai, Asociaţia Terapii Bucureşti, Asociaţia Infantia, Asociaţia Înotătorilor cu Sindrom Down, Asociaţia Angels Down Friends, Asociaţia Hoffnung, Grup Independenţi Ghiţulescu precum şi sportivi neafiliaţi.

''Foarte multă lume trăieşte cu prejudecăţi în ceea ce priveşte persoanele cu Sindromul Down, de aceea principala problemă a acestor persoane este riscul de excluziune socială. 21 martie este o zi în care este important să înţelegem corect acest sindrom'', a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

Ca de fiecare dată, sportivii participanţi vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate prin măsurarea tensiunii şi a glicemiei în cadrul proiectului ''Sportivi Sănătoşi – Close the Referral Loop'' (Închiderea Lanţului de Recomandări) care face parte din programul Mobile for Good al Fundaţiei Vodafone România.

Evenimentul ''21 Martie – Ziua Mondială a Sindromului Down'' de la Bucureşti face parte din proiectul ''Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilităţi Intelectuale''.

În cadrul acestui proiect, au loc evenimente sportive locale, regionale şi naţionale pentru 915 persoane cu dizabilităţi intelectuale, cu implicarea a 450 de voluntari, 200 de membri ai familiilor şi antrenori. Partenerul Fundaţiei Special Olympics din România este Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti. Proiectul se desfăşoară în perioada 1 aprilie 2015 – 20 aprilie 2016 şi este finanţat cu 30.000 de euro, din care 27.000 de euro reprezintă contribuţia Fundaţiei Vodafone România.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...
Ultima oră
Pe aceeași temă