20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialEUTANASIE aprobată în Belgia, pentru depresie severă. Cum îşi motivează o tânără...

EUTANASIE aprobată în Belgia, pentru depresie severă. Cum îşi motivează o tânără dorinţa de a muri

O tânără în vârstă de 24 de ani din Belgia, perfect sănătoasă din punct de vedere fizic, a obţinut dreptul de a fi eutanasiată în aceasta vară, pentru că suferă de depresie. Belgianca a spus că şi-a petrecut adolescenţa şi tinereţea suferind de gânduri suicidale, informează HotNews.

Laura a fost internată în instituţii psihiatrice de la vârsta de 21 de ani, s-a automutilat şi a avut câteva tentative de sinucidere. “Dacă aş fi avut de ales, aş fi ales o viaţă suportabilă, dar am încercat totul, fără succes”, a spus tânăra, care a explicat că suferă de o “lehamite de viaţă profundă”. 

Citeşte şi: Opt indicii că ai putea suferi de depresie

În Belgia, eutanasia a fost legalizată în anul 2002 şi, spre deosebire de alte țări unde este permisă, legea nu prevede că doar persoanele care suferă de o boală în stadiu terminal pot face o astfel de solicitare. Un belgian poate avea acces la eutanasie în cazul în care suferința sa psihică este constanță, insuportabilă și de neoprit. În cazul Laurei, o comisie formată din trei medici a aprobat cererea de eutanasie, motivul fiind suferința psihică a tinerei.

“Îmi târăsc, practic, fiecare secundă de viață. Acești 24 de ani au fost o eternitate. Lupta mea interioară nu s-a încheiat vreo secundă”, a povestit Laura, care așteaptă să primească injecția letală, într-un mediu controlat.

În Belgia, în jur de 1.000 de persoane primesc, anual, dreptul la sinucidere asistată. Dintre acestea, în jur de 50-60 de cazuri sunt ale unor persoane cu suferințe psihice. 

Cele mai citite

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Mesaje haioase de 1 Mai. O selecție de urări de Ziua Muncii

Ziua Muncii sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește în fiecare an în țara noastră. În această zi, mulți sunt liberi, însă sunt și persoane...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă