11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEroii de duminica s-au intors la echipa a doua

Eroii de duminica s-au intors la echipa a doua

La doua zile dupa performanta din meciul cu Dinamo, i-am gasit pe "copiii" Timisoarei pe terenul de antrenament. Chiar daca multi microbisti ar fi crezut ca, dupa evolutia de duminica, juniorii lui Poli nu mai aveau cum sa scape echipa mare, acest lucru nu s-a intamplat. Cum a spus si presedintele clubului, Marian Iancu, "trimiterea pe teren a unei echipe alcatuite din jucatori de la a doua formatie nu a fost decat o forma de protest".
Elevii lui Iosif Rotariu, tehnicianul lui Poli II, au aparat cu onoare blazonul "violet", iar o data cu inceputul saptamanii si-au reluat pregatirea la echipa a doua. Dintre jucatorii care s-au aflat pe lista jocului cu Dinamo,  Luchin, Patras, Daminuta (titulari duminica), Rivis, Straut, Popovici (intrati pe parcursul jocului), Axente, Siminic si Rada (doar rezerve) s-au intors la echipa a doua.
Ieri-dimineata au inceput pregatirea pentru urmatorul joc din liga secunda, pe care Poli II il va disputa pe teren propriu in compania formatiei Dacia Mioveni.

Rotariu:"Mai au mult de muncit pana sa ajunga mari jucatori"

Intrebarea care le-a stat pe buze tuturor a fost: cum vor reusi conducatorii Politehnicii sa-i readuca cu picioarele pe pamant pe tinerii jucatori? Iosif Rotariu a fost amabil sa ne raspunda. "Ieri (n.r. – luni), a avut loc o sedinta cu echipa mare la care au participat si jucatorii care au facut parte din lotul pentru meciul cu Dinamo. Cu cei tineri s-a discutat foarte mult. Iar cand au revenit in vestiarul echipei a doua, le-am explicat ca mai au mult de muncit pana a ajunge mari", a explicat "Roti", dand asigurari ca elevii sai l-au inteles. "Normal ca ma vor asculta. Le-am zis ca atunci cand vor avea cel putin cinci titluri nationale si prezente la nationala mare, ca asa toti sunt convocati la juniori sau tineret, atunci pot sa spuna ca au ajuns cineva".
Tehnicianul echipei a doua a nominalizat si doi dintre jucatorii cei mai talentati ai echipei sale: Luchin si Scutaru. Ultimul dintre ei este deja cooptat in lotul mare, in timp ce Luchin, care este fundas central, a ramas la echipa a doua pentru ca i-ar fi foarte greu sa prinda un post de titular, pentru care se bat Mehmedovic, Canu si McKain. "Toti jucatorii sunt valorosi. Dar as putea sa spun ca Luchin, 21 de ani, si Scutaru (foto), 20 de ani, sunt cei mai buni. De altfel Scutaru se pregateste de mult timp cu echipa mare. La varsta lor este important ca pe langa antrenamentele de zi cu zi sa joace si meciuri oficiale. Din aceasta cauza Torje (n.r. – 17 ani) a avut acea cadere de forma de anul trecut. Se pregatea cu prima echipa, dar nu juca. Era demoralizat, nu mai era increzator in fortele sale. A venit meciul de Salonta, in care a marcat doua goluri, si a fost titular cu Dinamo", a punctat Rotariu, care este de parere ca in 2-3 ani patru sau cinci jucatori de la echipa a doua vor forma scheletul primei formatii. "Eram convins ca vor juca bine cu Dinamo, pentru ca lucrez cu ei de foarte mult timp. Sigur ca m-a surprins rezultatul. Au demonstrat ca au valoare, dar acum depinde doar de ei daca vor ajunge mai sus", a incheiat Rotariu.
 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă