13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialENEL România a inaugurat noul centru Telecontrol pentru Muntenia

ENEL România a inaugurat noul centru Telecontrol pentru Muntenia

Enel va putea detecta şi interveni mult mai rapid în cazul defecţiunilor în sistemul de distribuţie a energiei electrice.

Enel România a inaugurat, marţi, Centrul de Telecontrol pentru zona Muntenia, un sistem de control la distanţă al staţiilor de transformare de înaltă tensiune şi tensiune medie şi al posturilor de transformare de tensiune medie. Noul centru permite tehnicienilor Enel din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu să opereze online, printr-un simplu click, toate manevrele necesare pentru a controla staţiile primare şi alte componente ale reţelei de electricitate de înaltă şi medie tensiune. Investiţia totală în implementarea sistemului în Muntenia se ridică la 90 milioane de euro, până acum.

„Acest centru controlează acum 14 staţii primare şi alte 19 staţii sunt aproape de finalizare. Pană în 2014 sperăm să ajungem la 51 de staţii. Noul sistem va contribui la reducerea semnificativă a duratei întreruperilor”, a precizat Giuseppe Fanizzi, director distribuţie Enel România.

Unul dintre principalele beneficii ale sistemului Telecontrol este că permite tehnicienilor Enel să execute manevrele de realimentare cu energie aproape instant, în cazul unor întreruperi care afectează zone extinse. Astfel, în loc să fie trimisă o echipă de electricieni pe teren care să inspecteze ce s-a întâmplat când o linie nu mai funcţionează (ţinând cont şi de timpul necesar pentru a ajunge la locaţie), noul sistem Telecontrol permite identificarea zonei afectate mult mai repede şi efectuarea de la distanţă a manevrelor pentru realimentarea cu electricitate a consumatorilor.

„Utilizând expertiza grupului Enel, aducem această tehnologie de ultimă oră în compania noastră ce activează în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a alinia serviciile la cele mai înalte standarde ale grupului. Enel România lansează astăzi prima etapă a unui program de investiţii ce va remodela, în următorii ani, reţeaua pe care o operăm în aceste zone, aducând îmbunătăţiri continue ale serviciului pe care îl oferim”, a declarat Luca D’Agnese, country manager Enel România.

Sistemul Telecontrol a fost deja introdus în Banat şi Dobrogea, unde rezultatele sunt vizibile, iar durata media a întreruperilor pe consumator, pe an, a scăzut cu peste 50% din anul 2007.

Enel este în prezent cel mai mare investitor privat în domeniul energetic din Romania. Compania italiană a realizat investiţii de 1,8 miliarde de euro.
“ENEL este o bijuterie a sistemului nostru de producţie. Dorim ca şi pentru România să fie o bijuterie”, a declarat Mario Cospito, ambasadorul Italiei în România.

La eveniment au participat Mario Cospito (Ambasadorul Italiei), Varujan Vosganian (Preşedintele Comisiei Energie din Senat), Constantin Cerbulescu (Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor) şi Tudor Şerban (Consilier al Ministrului Economiei), alături de gazdele lor – Luca D’Agnese, country manager Enel România şi Giuseppe Fanizzi, director distribuţie Enel România.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel are 4.700 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă