13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialElveţia vrea să înăsprească normele în privinţa imigraţiei

Elveţia vrea să înăsprească normele în privinţa imigraţiei

Elveţia vrea să înăsprească normele în materie de imigraţie, vizând în special libera circulaţie şi regruparea familială, relatează site-ul Swissinfo.ch, citat de agenţia Mediafax.

Consiliul Naţional (Camera inferioară a Parlamentului elveţian) a trimis o moţiune, votată cu 96 de voturi pentru şi 59 împotrivă, Consiliului Statelor (Camera superioară) în care cere noi măsuri în privinţa imigraţiei.

În pofida crizei, imigraţia rămâne ridicată de mai mulţi ani în Elveţia din cauza liberei circulaţii a persoanelor convenite cu Uniunea Europeană, a declarat Ivan Perrin (UDC/NE) în numele majorităţii. Această situaţie conduce la creşterea numărului de locuinţe şi la o presiune puternică asupra infrastructurilor.

Dreapta elveţiană consideră “deosebit” de problematică imigraţia provenind din ţări terţe, în special în cadrul regrupării familiale. Aceste persoane şi rudele lor au tendinţa de a nu se integra suficient, încalcă legile mai mult decât majoritatea şi recurg în mod excesiv la beneficiile sociale, afirmă aceasta.

Tabăra de stânga s-a opus în zadar înăspririi măsurilor. Sănătatea economiei Elveţiei depinde puternic de imigraţie, a insistat aceasta. Dacă unele probleme pot fi rezolvate prin măsuri adecvate, nu este necesar să se impună restricţii fără limită, potrivit lui Andy Tschümperlin (PS/SZ).

Ministrul Justiţiei, Simonetta Sommaruga, a criticat, de asemenea, moţiunea, precizând că Elveţia poate recurge la limitarea calitativă în cazul cetăţenilor UE, dar restricţiile cantitative nu sunt posibile decât pentru Bulgaria şi România, a amintit ea.

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...

Xavi se va întâlni cu Joan Laporta pentru discuții în ceea ce privește viitorul său la Barcelona

Antrenorul de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, și președintele Joan Laporta se vor întâlni pentru a discuta despre viitorul antrenorului la club. Se pare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă