14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialElvetia interzice minaretele

Elvetia interzice minaretele

Elvetienii s-au pronuntat duminica, prin referendum, pentru interzicerea construirii de minarete, potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne, citate de AFP. Dupa afisele care chemau sa fie date afara din Elvetia "oile negre" straine sau cele in care romanii si bulgarii erau prezentati ca niste ciori lacome, propaganda dreptei populiste genereaza un nou scandal – un afis reprezentand o femeie cu chipul complet acoperit de valul islamic, stand in fata unui drapel elvetian plin de minarete ale caror siluete amintesc de rachete. Aceasta imagine "starneste ura", a denuntat Comisia federala impotriva rasismului (CFR), un organism public consultativ, in timp ce Comitetul ONU pentru drepturile omului s-a declarat ingrijorat de aceasta campanie cu "afise sinistre".
Bisericile catolica si protestanta, ca si reprezentantii comunitatii evreiesti si musulmane au condamnat unanim proiectul.
Elvetia numara, potrivit ultimelor statistici guvernamentale, circa 400.000 de musulmani la o populatie de 7,5 milioane locuitori, ceea ce face ca islamul sa fie a doua religie a tarii, dupa crestinism.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă