18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialElisabeta Lipă nu poate să-l angajeze pe campionul mondial la canoe

Elisabeta Lipă nu poate să-l angajeze pe campionul mondial la canoe

Preşedintele CS Dinamo a declarat că Victor Mihalachi, canoistul care a obţinut două medalii de aur la CM de la Poznan, este doar colaborator la Dinamo. Eisabeta Lipă vrea să îl angajeze, dar CS Dinamo este structură a MAI, iar angajările în sistemul public au fost blocate. În schimb, Alexandru Dumitrescu va fi avansat în grad, potrivit Realitatea.net.

 

Cele mai bune rezultate ale sportului românesc în lume le-a obţinut, în 2010, canoea. Echipajul alcătuit din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi a câştigat anul acesta un titlu european şi, weekendul trecut, a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale, defăşurate în Polonia.

Sunt cei mai buni din lume pe distanţele de 500 şi 1.000 de metri. Ţinta lor este aurul olimpic, la Londra 2012, dar efortul lor de a-i depăşi pe alţi competitori este dublat de lupta lor de a trece peste dificultăţile materiale. Născut în Republica Moldova, acum 21 de ani, Victor Mihalachi a învăţat kaiak-canoe de pe internet.

A venit în România în urmă cu trei ani, din cauza nepotismului ce stătea la baza criteriilor de selecţie din ţara natală. În plus, acolo nu avea cum să mai progreseze, fiindcă îşi învingea adversarii fără probleme. Atât el, cât şi Alexandru Dumitrescu sunt legitimaţi CS Dinamo, iar preşedintele clubului, Elisabeta Lipă, le pune performanţa în contextul social actual.

“Nici nu pot să exprim în cuvinte ce înseamnă aceste două medalii de aur pentru România la ora actuală, având în vedere situaţia sportului românesc, problemele cu care se confruntă. Noi ne pregătim pe Lacul Snagov, printre şalupe. Acum, mai nou, o dată cu venirea acestei călduri excesive vegetaţia a crescut foarte mult şi nu poţi să-ţi desfăşori antrenamentele pe toată lungimea lacului”, a declarat Lipă, pentru Realitatea.net.

În momentul de faţă aceştia primesc o retribuţie lunară de 1.500 de lei, iar preşedintele CS Dinamo încearcă să le ofere siguranţa zilei de mâine: “Dumitrache este angajatul clubului, este agent la ora actuală şi cu siguranţă dacă are studiile terminate, va fi avansat. Mihalache este pe un contract de colaborare şi cu siguranţă că va fi angajat”. Cât priveşte faptul că posturile sunt blocate în structurile Ministerului de Interne, Elisabeta Lipă are speranţa că aceasta nu va fi o problemă în angajarea lui Mihalachi, ea bazându-se pe faptul că Dinamo are un statut aparte.

Pentru performanţele de la Poznan, cei doi performeri ar trebui să fie premiaţi cu câte 40.000 de lei din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport şi încă 20.000 de la Dinamo. Din fericire, ei nu sunt afectaţi de tăierile bugetare. “Chiar am vorbit cu domnul ministru Funeriu. La nivel de autoritate există acest ordin intern, în care se specifică foarte clar că premierile vor fi tăiate cu 25 %, dar domnul ministru a spus că această regulă nu se va aplica în sporturile olimpice”, a mai declarat Lipă pentru Realitatea.net.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă