34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialElicopter SMURD părbușit în R.Moldova. Cine sunt medicul și asistentul morți în...

Elicopter SMURD părbușit în R.Moldova. Cine sunt medicul și asistentul morți în accidentul aviatic

Medicul și asistentul care au murit, joi, în accidentul aviatic din Republica Moldova sunt cadre medicale cu experiență în medicina de urgență. Colegii lor de la Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi sunt în stare de şoc.

Medicul primar Mihaela Dumea, avea cinci ani experiență în SMURD Iași. Este căsătorită și are un copil.Era și asistent universitar și le preda studenţilor disciplina Medicină de Urgenţă. 

Asistenul medical Gabriel Sandu are o experiență de 11 ani în medicina de urgenţă, respectiv, în cadrul SMURD. Soţia acestuia este tot asistent medical de urgenţă. Cei doi au un copil. 

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iaşi, potrivit Agerpres. În luna ianuarie 2006, doi piloţi şi două cadre medicale şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD Iaşi în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 35, s-a prăbuşit la 10 minute după decolare, la un kilometru şi jumătate de turnul de control al Aeroportului, în apropierea Unităţii de Jandarmi. În accident şi-au pierdut viata pilotul Valentin Stănescu, de 39 de ani, copilotul Augustin Toma, de 38 de ani, ambii angajaţi ai MAI, precum şi medicul Liliana Puiu, de 36 de ani, şi asistentul medical Mioara Hăuţă, de 30 de ani, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Accidentul a avut loc în timp ce efectua un zbor de antrenament.

Elicopterul EC 135, cu nr. de înmatriculare 347, este fabricat în august 2014 iar ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016.

La bordul aeronavei se aflau patru persoane: pilot, copilot, medic și asistent medical.

Pilotul avea o experiență pe elicopter de 4.181 de ore de zbor iar copilotul de 1.480 de ore.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă