12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialEi inca mai au sanse!

Ei inca mai au sanse!

Nationala de tineret s-a chinuit mult, ieri, la Navodari, pentru a trece de modesta formatie a Armeniei si a ramane, astfel, cu sanse importante, in cursa de calificare pentru meciurile de baraj ce duc spre turneul final al Euro 2006. Pana la urma, insa, tinerii jucatori antrenati de Florin Marin s-au impus gratie evolutiei lor din repriza secunda, atunci cand Cocis (min 49) si Curelea (min 78) au marcat punctele victoriei cu 2-0. Florin Marin i-a trimis pe teren, initial, pe Hutan – S. Radoi, David, L. Goian, Pulhac Ð Prepelita, Herea, Florescu Ð Nicolita, Marica, Cocis. In repriza secunda, Chiacu, Marginean si Curelea au intrat si ei pe teren reusind sa dinamizeze formatia noastra, primul fiind “creatorul” primului gol, ultimul trecandu-si numele pe lista marcatorilor.
Echipa de tineret a Romaniei mai are de disputat doua partide in actualele preliminarii: acasa cu Cehia si in deplasare cu Finlanda. Doua victorii in aceste meciuri ne-ar aduce o accedere sigura in meciurile de baraj – nu exista formatii calificate direct la turneul final, primele doua din fiecare grupa ajung in jocuri de baraj -, iar ele sunt posibile.
Ramane sa vedem, insa, ce importanta va acorda selectionerul Victor Piturca acestei echipe de tineret pentru ca o eventuala promovare masiva a titularilor acestei selectionate la prima reprezentativa – se pare ca principalii vizati sunt Hutan, Marica, Prepelita, Cocis si Nesu, ultimul fiind ieri suspendat, in timp ce Tamas, Mitea si Plesan sunt deja in lotul “mare” – va aduce antrenorului Florin Marin o misiune imposibila impotriva principalei adversare, Cehia.

Au invins si contracandidatele

Echipa nationala de tineret a Cehiei a castigat cu scorul de 2-0 meciul sustinut in compania selectionatei similare a Macedoniei, in cadrul grupei I a preliminariilor Campionatului European Under-21 din 2006.
Golurile echipei Cehiei au fost marcate de Sverkos '49 (penalti) si Papadopulos '51.
Intr-un alt meci din grupa I, echipa Finlandei a fost invinsa, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de nationala Olandei. Ambele goluri ale olandezilor au fost marcate de Klaas Jan Huntelaar '32 si '90, iar pentru Finlanda a inscris Lehtonen '51.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă