12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialEfectul de bumerang al „dezvăluirilor“ lui SRS

Efectul de bumerang al „dezvăluirilor“ lui SRS

Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat astăzi pentru a discuta propunerea de excludere din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu. Propunerea vine chiar din partea preşedintelui Crin Antonescu, după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că documentele prezentate de Roşca Stănescu nu sunt reale.

„În PNL, putem să ne asumăm pierderi temporare de imagine, dar pentru un lucru în care credem, pentru un lucru despre care credem că e corect. Aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect şi aşa ceva nu putem accepta“, şi-a explicat Antonescu decizia.

Cât despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia ar trebui să-l întrebe pe Sorin Roşca Stănescu despre banii pe care i-ar fi primit în 2004 de la societatea offshore controlată de Sorin Ovidiu Vântu, Antonescu a răspuns: „un alt fonfleu penibil, aşa, securistic, băieţii între ei“.

Senatorul liberal Roşca Stănescu a recunoscut, la sfârşitul săptămânii trecute, că a primit bani de la firma respectivă, dar a susţinut că reprezentau plăţi pentru acţiunile pe care le avea la trustul „Ziua“.

Totodată, acesta a încercat să se disculpe cu privire la documentele false prezentate, arătând că nu avea nici o bănuială că nu ar fi reale şi că ele ar face parte dintr-o plângere penală depusă încă din luna martie, plângere care nu ar fi primit nici un răspuns din partea procurorilor.

Scandalul a pornit după ce senatorul PNL a acuzat că în conturile de campanie ale Alianţei Dreptate şi Adevăr ar fi intrat, în 2004, circa 7 milioane de dolari, sumă ce nu a fost declarată în Monitorul Oficial, după cum prevede legea. Roşca Stănescu a susţinut că banii ar fi fost utilizaţi pentru campania electorală a lui Traian Băsescu. Vinerea trecută, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a ajuns la concluzia că „operaţiunile menţionate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate“.

Sorin Roşca Stănescu a fost consilier al lui Crin Antonescu până în luna august, când a fost eliberat din funcţie deoarece a criticat propunerea lui Nini Săpunaru pentru şefia Ministerului Transporturilor.

Cele mai citite
00:01:33

Creștere alarmantă a persecuțiilor în Venezuela în contextul Alegerilor Prezidențiale, avertizează ONG-uri și Experți ONU

Un grup pentru drepturile omului și experți ai ONU au denunțat marți o "creștere alarmantă a disparițiilor forțate" în Venezuela înaintea votului prezidențial din...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă