11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialEduard Hellvig şi-a supărat soţia când i-a spus ce salariu o să...

Eduard Hellvig şi-a supărat soţia când i-a spus ce salariu o să aibă la şefia SRI

Eduard Hellvig, europarlamentarul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat la conducerea Serviciului Român de Informaţii, a primit, marţi, avizul  Comisiei de control a SRI.

Însă, acest prim succes se pare că nu este pe placul soţiei sale care, aşa cum a declarat Hellvig, "nu este foarte încântată de schimbarea financiară presupusă de trecererea de la salariul de europarlamentar la cel de şef al SRI, precizând că a "avut discuţii acasă". "E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată", a declarat Hellvig după audierile de la Comisie.  

Europarlamentarul liberalul a mai vorbit și despre schimbările pe care funcția de șef al Serviciului Român de Informații le va aduce în viața sa, afirmând că a reflectat înainte de a accepta propunerea președintelui."Preşedintele Iohannis m-a contactat şi mi-a propus. Am avut o întâlnire privată, nu telefonică. A trebuit să stau un pic să mă gândesc pentru că e o schimbare fundamentală a vitorului meu şi a familiei mele. Vreau să fac o precizare: e un moment important în cariera mea. E o decizie pe care am luat-o de a ieşi din spaţiul public ca om politic, dar înţeleg extrem de bine ce înseamnă să fii un reprezentant civil într-o instituţie ca SRI şi mai mult decât atât, înţeleg importanţa ca această instituţie să nu fie grevată de nicio imixtiune de niciun fel politică a instituţiei. În perioada în care voi fi director al SRI, vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică în activitatea desfăşurată a instituţiei şi nimeni nu-şi va permite să exercite presiuni asupra instituţiei din punct de vedere politic ", a mai spus Hellvig.

Plenul Parlamentului se va întruni miercuri pentru votul final privind preluarea șefiei SRI de către fostul secretar general al PNL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă