14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialECOSPEED – tehnologia cu limitator care protejează motocoasa STIHL și buzunarul proprietarului

ECOSPEED – tehnologia cu limitator care protejează motocoasa STIHL și buzunarul proprietarului

Compania STIHL a implementat în premieră pe motocoasa FS 94 o tehnologie menită să adapteze turația motorului la complexitatea lucrării.  Prin funcția ECOSPEED utilizatorul își poate regla cursa pârghiei de accelerație, care comandă motorului o turație mai mică sau mai mare.

ECOSPEED este asemănătoare limitatorului de viteză la mașini, astfel că accelerația se realizează până la un nivel pe care îl stabilește utilizatorul. Această funcție mecanică permite o utilizare în regim economic a unei motocoase de putere medie, cum este FS 94. Consumul este redus, motorul este protejat, iar buzunarul proprietarului de asemenea. Și asta pentru că inginerii STIHL s-au gândit că un utilizator de FS 94, poate folosi această coasă și la lucrări de complexitate mai redusă, unde nu este nevoie de turația maximă a motorului.

Motoarele în 2 timpi, montate pe motocoase fără funcție ECOSPEED, taie iarba doar când sunt la turație maximă (11.000 turații/min). În schimb motocoasa FS 94 reușește performanța de a tăia, chiar și la 4000 de turații/min. Iar dacă utilizatorul are nevoie de putere, atunci prin simpla presare a pârghiei peste limita reglată, se ajunge la turația maximă a motorului.

ECOSPEED este o funcție complementară altei inovații implementate pe motoarele de motocoase STIHL și anume tehnologia 2 MIX, care reduce cu până la 20% consumul de combustibil și 70% emisiile de noxe, față de un motor standard. 

Un alt detaliu tehnic inovativ, prezent la FS 94, și care este solicitat în ultima perioadă de profesioniștii care utilizează motocoase, îl reprezintă arborele rigid de transmisie. Astfel, capul tăietor beneficiază instant de puterea motorului, fără fi prezent niciun delay. 

FS 94 este prima motocoasă de la STIHL pe care s-a aplicat această tehnologie ECOSPEED.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă