18.7 C
București
marți, 27 septembrie 2022
AcasăSpecialECO Braila, executata silit pentru 7 miliarde de lei

ECO Braila, executata silit pentru 7 miliarde de lei

SC ECO Braila, societatea de salubrizare la care actionar majoritar este Consiliul Local Municipal, a fost executata silit de catre firma fostului prefect PSD, Mihai Manea, SC Tracon, pentru o datorie de circa 7 miliarde de lei, activele firmei fiind vandute la licitatie la inceputul acestei saptamani.

ECO acuza actionarul majoritar

Directorul general al SC ECO Braila, George Dragu, a precizat ca activul societatii din Sos. Ramnicu Sarat nr. 113 a fost cumparat la licitatie de catre firma Comcelex Bucuresti, pentru suma de 8,7 miliarde de lei, in acest fel fiind indestulat creditorul SC Tracon SA, unul dintre actionarii minoritari, care detine groapa ecologica. Din acest motiv, cel de-al doilea teren al societatii, de pe digul Braila-Galati, a fost retras de la vanzare, urmand a fi scos de sub sechestru. „Consideram ca nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie daca actionarul majoritar, CLM, prin DAGL, ar fi achitat la timp creanta totala de 632.815,60 RON, pentru care existau deja emise trei titluri executorii de catre Tribunalul Braila, sau ar fi gasit alte metode de stingere a obligatiilor lui ECO SA catre actionarul creditor Tracon SRL, printr-o intelegere bilaterala”, a declarat George Dragu, fost deputat PSD de Braila.
De aceea, la randul sau ECO a actionat in instanta DAGL, directia de gospodarire locala a Primariei, pe al carei patrimoniu a fost instituit sechestru, aproximat de catre directorul Dragu la o valoare mult sub cea a datoriei pe care o are de recuperat, de aproximativ 7 miliarde de lei. „Daca nu se vor gasi solutii de plata a datoriei, in maxim o saptamana voi proceda la vanzarea prin licitatie a patrimoniului DAGL, iar pentru suma ramasa de indestulat voi actiona in justitie Primaria, atacand in contencios HCLM nr. 1/2006, prin care s-a aprobat bugetul local”, a mai spus Dragu.
El s-a aratat convins ca situatia in care se afla societatea este urmarea existentei unor grupuri de interese care urmaresc eliminarea de pe piata a SC ECO, prin concurenta neloiala, argumentand prin faptul ca actionarul majoritar CLM nu si-a platit datoriile catre propria firma, nu a investit in dotari si nu a raspuns la repetatele informari facute de conducerea firmei.

Cele mai citite
00:00:43

Forțele armate canadiene vor ajuta la curățare în urma uraganului Fiona

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că forțele armate canadiene vor fi desfășurate pentru a ajuta la curățare după ce furtuna Fiona a provocat...
00:00:43

Forțele armate canadiene vor ajuta la curățare în urma uraganului Fiona

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că forțele armate canadiene vor fi desfășurate pentru a ajuta la curățare după ce furtuna Fiona a provocat...
Ultima oră
Pe aceeași temă