18.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialEchipajul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova, decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”

Echipajul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova, decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”

Cei patru membri ai echipajului elicopterului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din Iaşi, care au murit, săptămâna trecută, în Republica Moldova, au fost decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”, de președintele moldovean Nicolae Timofti, potrivit Agerpres.

Distincţia le-a fost acordată pilotului Ilie Doru Gavril, copilotului Constantin Voicu Şocae, medicului Mihaela Dumea şi asistentului medical Adrian-Gabriel Sandu, „în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, precum şi pentru curajul, dârzenia şi spiritul de sacrificiu manifestate la salvarea de vieţi omeneşti în situaţii excepţionale”, menţionează decretul prezidenţial. 

Citește și: A fost finalizată cercetarea în cazul elicopterului SMURD prăbușit în R. Moldova

„Ordinul Republicii” este distincţia oficială supremă în Republica Moldova şi se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate. 

Un elicopter SMURD a pornit joia trecută spre Cahul, în jurul orei 13.00, pentru a prelua un pacient, cetăţean american, care urma să fie transportat la Chişinău. La ora 14:13, aparatul de zbor a dispărut de pe radare, iar apoi au apărut informaţiile despre prăbuşirea acestuia în apropierea satului Haragîş din raionul Cantemir, aminteşte Moldova.org. 

Citește și: Eroii elicopterului SMURD, care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Republica Moldova, au fost înmormântaţi azi

Procurorii au încheiat cercetările la locului prăbuşirii elicopterului SMURD din Iaşi, în perimetrul raionului Cantemir (sudul Republicii Moldova). Epava a fost transportată la Chişinău şi urmează să fie predată autorităţilor române, împreună cu celelalte obiecte ridicate de la faţa locului, potrivit mass-media de pe ambele maluri ale Prutului. 

 

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă