22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialDupa doua sesiuni prelungite, USV ramane cu sute de locuri cu taxa...

Dupa doua sesiuni prelungite, USV ramane cu sute de locuri cu taxa neocupate

Pentru unele specializări ale USV, sesiunea de înmatriculări se încheie astăzi la N Facultatea de Silvicultura s-au ocupat integral atât locurile subvenţionate de la bugetul de stat cât şi locurile cu taxă N nici după două sesiuni, la specializări precum Istorie sau Muzeologie, nu au fost ocupate toate locurile bugetate

Numărul candidaţilor înmatriculaţi la zi la una din cele nouă facultăţi ale  Universităţii “Ştefan ce Mare”, în intervalul 15-21 septembrie, a ajuns la 341, în condiţiile în care înainte de debutul sesiunii de admitere din toamnă, universitatea suceveană a scos la concurs 136 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 1231 de locuri cu taxă.
Totuşi, pentru o serie de domenii şi specializări din cadrul câtorva facultăţi sesiunea de înmatriculări se încheie abia astăzi.

47 de absolvenţi vor deveni din data de 3 octombrie studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară (domeniul Ingineria produselor alimentare) cu patru mai puţin decât numărul celor care s-au înscris iniţial în sesiune de admitere din toamnă. La cele două specializări (IPA şi Controlul şI expertiza produselor alimentare) din cadrul domeniului menţionat, numărul locurilor cu taxă rămase neocupate după sesiunea din vară era de 136. ~n aceste condiţii, 89 de locuri cu taxă vor rămâne neocupate.
La Facultatea de Inginerie Electrică şi ştiinţa Calculatoarelor, pentru cele 18 locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 137 de locuri cu taxă, s-au înmatriculat doar 41 de absolvenţi, cei mai mulţi (22) optând pentru Specializarea Calculatoare. Pentru Domeniul Inginerie şi Management s-au înmatriculat doar trei candidaţi, numărul locurilor cu taxă rămase neocupate fiind de 23.
Situaţie similară celei din sesiunea de înscrieri din vară la Facultatea de ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, ale cărei specializări au atras şi în această sesiune pe cei mai mulţi dintre absolvenţii de liceu.

Cei mai mulţi candidaţi (35) şi-au depus dosarul cu intenţia de a studia în viitorii trei ani Managementul, specializare pentru care mai rămăseseră neocupate 41 de locuri cu taxă. Alţi 25 de absolvenţi s-au înscris în cadrul Specializării Administraţie publică, domeniul ştiinţe Administrative, iar 21 de absolvenţi s-au înscris pentru Administrarea Afacerilor.
Pentru toate domeniile Facultăţii de ştiinţe Economice şi Administraţie publică sesiunea de înmatriculări se încheie astăzi, 23 septembrie.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris în cadrul specializării Asistenţă socială (12), urmată de Istorie şi Geografia turismului (câte 11 înmatriculaţi), la polul opus situându-se Geografia şi Muzeologia cu unul, respectiv doi înmatriculaţi. La specializările Istorie şi Muzeologie nu au fost ocupate integral nici măcar locurile subvenţionate de la bugetul de stat.
Pentru Facultatea de Litere şi ştiinţe ale Comunicării, s-au înmatriculat în sesiunea de admitere din toamnă, alţi 36 de candidaţi, cei mai mulţi (11) optând pentru Specializarea Engleză- Germană.  221 de locuri au rămas neocupate în cadrul acestei facultăţi, marea majoritate fiind locuri cu taxă.
Pentru Facultatea de Silvicultură, 34 de înscrişi s-au înmatriculat ulterior în cadrul celor două specializări ale facultăţii, ocupându-se astfel integral atât locurile bugetate cât şi cele cu taxă.

Numărul candidaţilor înmatriculaţi pentru a urma o formă de învăţământ la distanţă în cadrul USV era la data de 21 septembrie de 97, cei mai mulţi dintre candidaţi optând pentru specializarea Asistenţă managerială şi secretariat. Pentru a-şi continua studiile, în sesiunea de admitere din septembrie, s-au înmatriculat alţi 36 de candidaţi, 35 dintre aceştia alegând specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

N 722 de absolvenţi au ales să-şi continue studiile superioare la USV

722 de absolvenţi ai studiilor superioare au ales până în prezent să-şi continue studiile în cadrul USV, cei mai mulţi alegând un master în domenii precum Ingineria Alimentară, Contabilitate sau Administarea afacerilor.
340 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 1240 de locuri cu taxă au fost puse la bătaie de universiatea suceveană pentru cei care au optat să urmeze masteratul în cadrul uneia din cele nouă direcţii de studii ale instituţiei.
şapte candidaţi din Republica Moldova şi-au depus dosarul pentru a urma masteratul la universiatea suceveană, însă doar unul dintre acestia va beneficia de loc subvenţionat

Cele mai citite

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă