6.4 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialDrum simbolic al familiei regale, de Ziua Naţională a României

Drum simbolic al familiei regale, de Ziua Naţională a României

Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, de Ziua Naţională a României, un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti, o călătorie care aduce un omagiu regelui Ferdinand şi reginei Maria, cuplul princiar avându-i ca invitaţi pe arhiducesa Maria Magdalena a Austriei şi pe soţul acesteia.

Astfel, la călătoria cu trenul regal, programată pentru 1 decembrie, vor mai participa principesa Maria și principele Nicolae. Invitați în trenul regal vor fi și alteța sa imperială și regală arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, transmite Mediafax.

Anul acesta, familia regală a ales să se oprească în municipiile Ploiești, Focșani, Râmnicu-Sărat și Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la București.

Familia regală invită locuitorii acestor orașe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie.

Astfel, la gara Sinaia, familia regală va sosi de la Castelul Peleș, la ora 9.00, plecarea trenului fiind programată pentru ora 9.08, urmând ca trenul regal să ajungă la Ploiești Sud la ora 10.19 şi va pleca la ora 10.38.

Următoarea oprire va fi în Buzău, la 11.55, şi îşi va continua călătoria la 12.10, plecând spre Râmnicu-Sărat, unde va ajunge la ora 12.47. Apoi, va pleca la ora 13.02 spre Focșani, unde va sosi la ora 13.45, plecând spre Bucureşti la ora 14.15. Trenul Regal va aduce familia regală la București, seara, la gara Băneasa.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă