23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialDoua premii se bat pe aceiasi DJ

Doua premii se bat pe aceiasi DJ

» Aflate la prima editie, premiile beatfactor.ro ii concureaza pe fata pe veteranii de la nights.ro. Ele vor fi decernate in cafeneaua Loggia la ora 17.00, fiind urmate de un party in Kristal Glam Club, la care vor mixa Wighnomy Brothers.

Expansiunea scenei de clubbing si muzica electronica a ultimilor doi ani a dus la aparitia unui nou premiu, beatfactor.ro, care concureaza premiile nights.ro. Aflate la prima editie, ele vin cu un sistem de votare destul de asemanator cu cel al premiilor nights.ro de anul trecut, fapt care contrariaza. Dragos Rusu, reprezentantul beatfactor.ro, se apara: " Sistemul de votare este diferit. Utilizatorii isi pot alege trei nominalizari (nominalizatii s-au inscris singuri, nu i-am propus noi), la fiecare categorie, in ordinea preferintelor. Anuntarea rezultatelor si decernarea premiilor are loc in cadrul unei conferinte de presa, astfel incat sa nu se amestece petrecerea cu "treburile serioase". Dragos Rusu mai observa ca, desi premiile sunt similare, exista totusi un premiu special, "Pentru contributie remarcabila pe scena muzicii electronice din Romania". Festivitatea de decernare are loc intr-unul din fiefurile clubbingului – cafeneaua Loggia de pe strada Smardan numarul 9).

 

Chiar daca evenimentul incepe la ora 11.00, premiile se vor acorda abia la ora 17.00. Printre categoriile nominalizate se regasesc: Cel mai bun DJ, Cea mai buna emisiune radio, Cel mai bun eveniment cu peste 3.000 de participanti si, desigur, Premiul Special Beat Factor. Invitatii la festivitatea din Loggia care vor decerna premiile sunt Adrian Eftimie (cel mai bun DJ din Romania conform Nights.ro Awards 2009), Oana Tache (MTV Romania / Pro FM Dance), Camelia Chenciu (Vibe FM), Cristi Nitu (One FM), Alina Buleanu (casa de discuri Roton), Madalina Condurache (Love Events), Ioana Moldoveanu (de pe blogul Fresh Good Minimal). Alaturi de ei vor participa si alte importante personalitati ale scenei clubbing din Romania. Maestrul de ceremonii va fi DJ Gojira.

Evenimentul va fi urmat de o petrecere in Kristal Glam Club (Sebastian Bach 2) cu Wighnomy Brothers, El Cezere si castigatorul categoriei Cel mai bun debutant roman, si va dura pana duminica la 6.00 dimineata. Wighnomy Brothers e un duo DJ-istic compus din Gabor Schablitzki alias Robag Wruhme si Sören Bodner aka Monkey Mafia. Cei doi nu sunt frati, dar se completeaza bine. Nu au pagina pe myspace.com, fiindca, spun ei, prefera sa discute fata in fata cu fanii. Tot ei sunt fondatorii labelului Freude am Tanzen, loc in care poti gasi o selectie surprinzatoare de deep house, minimal si tech-house. Muzica lor, desi ar putea fi considerata un pic experimentala, a prins bine. La fel ca multi alti producatori, si Robag Wruhme este de parere ca astazi se depune mult mai putin efort in productia muzicala; tocmai de aceea este mult mai usor sa iesi in evidenta, si totodata este mult mai usor sa devii plictisitor.

 

Pe cine sa dam vina? "Problema este utilizarea acelorasi sunete si FX-uri; asta este cel mai neinteresant lucru. Noi incercam sa ne pastram muzica autentica pe cat posibil, insa sunt prea multi care copiaza cam acelasi sunet, in loc sa pastreze lucrurile cat se poate de simple. Din nefericire, aceasta este o problema in fiecare stil de muzica", marturiseste Robag. Desi cei doi DJ de la Wighnomy Brothers mixeaza impreuna de aproximativ 17 ani, Robag este creierul productiilor. "si Soren face muzica, dar o pastreaza pentru el. Am incercat de cateva ori sa lucram impreuna, insa, de fiecare data, dupa mai putin de un sfert de ora Soren adormea in studio".

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: Noile realități impun ca NATO să privească spre Pacific

„China este principalul facilitator al agresiunii de război a Rusiei împotriva Ucrainei” Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că prezența Australiei, Japoniei, Noii...

România se pregătește de o nouă minivacanță: câte zile libere urmează?

Românii se vor bucura, în doar câteva săptămâni, de o nouă minivacanță în care se pot relaxa Românii vor avea încă o minivacanță luna viitoare,...

Participare istorică: Ministrul de Externe al Israelului vine la Summitul NATO de la Washington

Șeful diplomației israeliene va participa la două evenimente în cadrul Summitului, unul găzduit de preşedintele Joe Biden şi celălalt organizat de omologul său american,...
Ultima oră
Pe aceeași temă