14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialDosarul MAFIA CĂRNII. Procurorul Angela Nicolae şi fiul ei rămân în arest

Dosarul MAFIA CĂRNII. Procurorul Angela Nicolae şi fiul ei rămân în arest

Procurorul de la Parchetul instanţei supreme Angela Nicolae şi fiul ei, Daniel, rămân în arest, în dosarul “Mafia cărnii”, este hotărârea definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), transmite Mediafax.

Citeşte şi: Dosarul “Mafia Cărnii”. Sechestre la 40 de ferme zootehnice, pe 50 de imobile, pe conturi bancare pentru recuperarea a peste 70 de milioane de euro

Completul de cinci judecători de la ICCJ a menţinut, astfel, decizia primei instanţe, care a decis, la 29 octombrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi.

Prezentă, miercuri, la instanţa supremă, Angela Nicolae le-a declarat jurnaliştilor că este nevinovată.

“Îi asigur pe foştii mei şefi şi pe toţi prietenii mei că nu sunt vinovată de aceste infracţiuni”, a spus procurorul suspendat.

Avocatul ei a solicitat instanţei ca şedinţa să fie secretă, cerere care a fost admisă de completul de cinci judecători ai instanţei supreme.

Citeşte şi: Dosarul Mafia Cărnii. Prima reacţie a procurorului şef Angela Nicolae: Este o răzbunare

“Problemele personale, familiale, sunt realmente tragice. (…) Sunt tragice datorită faptului că este o femeie care a trebuit să înfrunte nişte lucruri deosebite, legate de statutul ei de om şi, în al doilea rând, legate de cei doi copii ai dânsei. Nu pot să dezvălui anumite lucruri şi de aceea am solicitat şedinţă secretă”, a spus Ion Cazacu, avocatul Angelei Nicolae.

Până în acest moment, în dosarul evaziunii de peste 70 de milioane de euro au fost arestate preventiv 17 persoane, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul grupării evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, şi funcţionarul ANAF Antonio Burlacu.

Citeşte şi: UPDATE. Dosarul “Mafia cărnii”. Un lider al reţelei, alături de alţi nouă membri-arestaţi. Al treilea lot, arestat pentru 29 de zile. Iustin Paraschiv se află în Sri Lanka

Ceilalţi 13 arestaţi în acest dosar sunt vărul liderului grupării, Masri Mahmoud Mohamed, Răzvan Adrian Lungu, Abdul Mounim Al Zaid, Vasile Corbu, Georgian Rădulescu, Florin Dãnilã, Sorin Cristian Ştefan, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, Rami Ghaziri, El Khoury Elias, El Khoury Charbel, Adrian Sărăcuţu şi Adriana Ezer.

Instanţa supremă a decis, în cazul altor 13 persoane din dosar, măsura interzicerii de a părăsi ţara timp de 30 de zile. Cele 13 persoane sunt Camelia Sora, Georgeta Neagu, Petra Gherbezan, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Orlando Emil Daher, Mouhamed Kouli, Omar Hamid, Chraif Ali, Andrei Viorel Mardare, Zayed Husein, Mihail Răzvan Ţigănilă şi omul de afaceri Justin Paraschiv.

Potrivt DNA, pentru recuperarea prejudiciului constatat în acest caz, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor deţinute în conturile bancare de 40 societăţi comerciale implicate în circuitul evazionist şi asupra a 50 de imobile aparţinând persoanelor fizice cercetate. De asemenea, la percheziţiile domiciliare au fost ridicate bunuri bani şi bijuterii ce vor fi indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului, valoarea totală a bunurilor fiind în curs de evaluare.

Cele mai citite

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă