21.5 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialPreședintele SUA devine tot mai războinic. După Coreea de Nord, Donald Trump...

Președintele SUA devine tot mai războinic. După Coreea de Nord, Donald Trump amenință și Venezuela cu „o opțiune militară”

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că „avem multe opțiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opțiune militară dacă este necesar”, informează Reuters.

Trump a declarat că în Venezuela „oamenii suferă și mor”. Reuters reamintește că în ultimele patru luni de proteste și-au pierdut viața peste 120 de venezueleni, transmite Agerpres.

Departamentul american al Apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela.

Președintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunțase joi că dorește să discute cu Trump, care a impus sancțiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt șeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în fața noii adunări constituante.

Nerecunoscut de opoziție și de țările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcția de președinte.

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...
Ultima oră
Pe aceeași temă