12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialDonald Rumsfeld consideră că Obama şi-a făcut un obicei din a cere...

Donald Rumsfeld consideră că Obama şi-a făcut un obicei din a cere scuze în numele SUA

Preşedintele american, Barack Obama, şi-a făcut un obicei din a cere scuze pentru Statele Unite şi nu a făcut nimic pentru a merita Premiul Nobel pentru Pace, a declarat, duminică, fostul secretar al Apărării Donald Rumsfeld, citat de AFP, informează Mediafax.

Într-o intervenţie la CNN, Rumsfeld a apreciat că actualul preşedinte american nu a avut nici o contribuţie la crearea unei opinii internaţionale favorabile Statelor Unite.

“Nu, cred că nu există nici un fel de date pentru a susţine” această ipoteză, a spus Rumsfeld. “Cred că Obama şi-a făcut un obicei din a încerca să se scuze pentru Statele Unite. Eu, personal, sunt mândru de America”, a adăugat el.

Fostul secretar american al Apărării a apreciat că Obama a obţinut Premiul Nobel pentru Pace în 2009 nu pentru reuşitele sale, ci pentru speranţele legate de el. “Nu a făcut nimic pentru a obţine Premiul Nobel. I-a fost acordat pentru speranţele puse în el. E sigur că aşa s-a întâmplat, pentru că nu a făcut nimic. Nu se afla în funcţie decât de un sfert de oră” în momentul decernării distincţiei, în octombrie 2009, a insistat Rumsfeld, care îşi promovează un volum de memorii.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă