21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialDoi turişti, blocaţi peste noapte în masivul Bucegi, salvaţi de salvamontişti

Doi turişti, blocaţi peste noapte în masivul Bucegi, salvaţi de salvamontişti

Salvamontiştii din Buşteni au recuperat, miercuri dimineaţa, doi turiști care au rămas blocați pe un traseu montan și au petrecut noaptea într-o zonă dificilă din Masivul Bucegi, informează Mediafax.

Potrivit șefului Serviciului Salvamont Bușteni, Gheorghe Haiduc, doi turiști au urcat pe munte, pe un traseu dificil, în cursul zilei de marți, iar în jurul orei 23.00, au solicitat ajutor după ce au constatat că nu mai pot înainta și nici nu se pot întoarce pe traseul pe care urcaseră.

Salvatorii montani din stațiunea Bușteni au încercat să îi recupereze pe cei doi marți seară, însă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu au putut să ajungă la ei. Miercuri dimineaţă, ei au reluat acțiunea, au mers în zona “Colții Morarului”, unde rămăseseră blocați cei doi turiști, și i-au scos de acolo.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate pe munte, unul dintre turiști a suferit degerături la o mână, însă starea sa este stabilă.

Salvamontiștii le reamintesc turiștilor că în această perioadă toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise. Cei care vor să facă drumeții pe munte sunt sfătuiți să nu se depărteze de cabane și să folosească mijloacele de transport pe cablu.

Cele mai citite

Ce trebuie să ştii înainte de a pleca în vacanță pentru prima oară cu copiii

Prima vacanță cu copiii poate fi o experiență minunată, dar și o provocare. În timp ce oferă oportunitatea de a crea amintiri de neuitat...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...
Ultima oră
Pe aceeași temă