30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDoi tineri, răniţi grav în urma unei explozii la Timişoara

Doi tineri, răniţi grav în urma unei explozii la Timişoara

Doi tineri au ajuns la spital în stare gravă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei explozii care a avut loc într-o casă din municipiul Timişoara, deflagraţia fiind urmată de un incendiu, potrivit Mediafax.

Potrivit pompierilor care au intervenit la faţa locului, din primele cercetări a reieşit că explozia s-a petrecut în urma unei acumulări de gaze. În urma incidentului, casa aflată pe strada Cloşca, din Timişoara a fost distrusă în totalitate, iar doi adolescenţi, un băiat şi o fată, au suferit arsuri.

Cei doi tineri răniţi au fost preluaţi, duminică dimineaţă, de o aeronavă militară, aceştia urmând să ajungă la un spital din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Liana Dacilescu, a spus că tinerii au arsuri pe 25, respectiv 65 la sută din suprafaţa corpului, fata fiind în stare mai gravă. Fata are 21 ani, iar băiatul 16 ani.De asemenea, o a treia persoană, un bărbat care se afla într-o anexă a casei unde s-a produs explozia, a suferit arsuri, însă viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

Din primele cercetări, potrivit dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, explozia s-a produs după ce în casă s-a acumulat gaz din cauza unor probleme la magistrala de gaz.

La locul exploziei se află poliţişti şi echipe de la distribuitorul de gaz.

Strada Cloşca, unde se află casa în care a avut loc explozia, a fost blocată şi se circulă pe rute ocolitoare, pentru că muncitorii au săpat o groapă în apropierea imobilului, în zona magistralei de gaz, pentru a vedea care sunt avariile de la care s-ar fi putut produce acumularea de gaz. Poliţia Timiş va deschide o anchetă pentru a stabili cine este vinovat de producerea exploziei, după ce va primi rezultatele anchetei de la ISU Banat şi de la E. On Gaz.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă