17 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialDoi poliţişti de frontieră de la Vama Veche, cercetaţi pentru luare de...

Doi poliţişti de frontieră de la Vama Veche, cercetaţi pentru luare de mită

Doi poliţişti de frontieră de la Vama Veche, unul român şi unul bulgar, sunt cercetaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce luau bani pentru a lăsa un autoturism să iasă din România deşi nu îndeplinea condiţiile necesare, anunţă Mediafax.

Potrivit Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, cercetările care îi vizează pe lucrătorii Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au început încă din anul 2010, în urma unor sesizări cu privire la faptul că unii poliţişti de frontieră permit, în schimbul unor sume de bani, intrarea sau ieşirea în şi din ţară a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile legale.

Astfel, duminică seară, în jurul orei, 21.00, un ofiţer DGA sub acoperire s-a prezentat la PTF Vama Veche pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria. În urma controlului specific, agentul de poliţie de frontieră român a constatat că şoferul nu are procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar maşina avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, poliţistul român i-a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului sub acoperire şi spunându-i să discute cu colegul său pentru rezolvarea situaţiei.

Poliţistul bulgar a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro. După primirea banilor, bulgarul i-a restituit documentele şi l-a lăsat să-şi continue drumul.

În momentul în care s-a intervenit pentru prinderea în flagrant, poliţistul de frontieră bulgar a încercat să fugă de la faţa locului, bruscându-l pe unul dintre ofiţerii DGA, fiind necesară imobilizarea şi încătuşarea lui.

Cei doi poliţişti de frontieră, atât cel român, cât şi cel bulgar, au fost duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru audieri, fiind cercetaţi în libertate. Poliţistul de frontieră român este cercetat pentru abuz în serviciu, iar cel bulgar pentru complicitate la abuz în serviciu. Conform DGA, în acelaşi caz mai sunt cercetaţi, pentru fapte similare, alţi patru lucrători de poliţie de frontieră, care urmează să fie audiaţi şi ei de procurorii constănţeni.

Cele mai citite

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...

De ce râd bucureștenii de marile proiecte?

Doar doi dintre candidații la alegerile locale din București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au cutezat să anunțe proiecte majore în programele administrative. Mulți bucureșteni...

Tandemul militar Covaliu-Boroi a „tocat” și „îngropat”, în 7 ani, peste 145.000.000 de euro de la COSR

De aproape opt ani de zile, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este feuda tandemului militar-comisar șef de poliție Mihai Covaliu-președinte și colonelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă