30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialDoi militari morţi şi doi răniţi, într-un accident rutier din preajma Bucureştiului

Doi militari morţi şi doi răniţi, într-un accident rutier din preajma Bucureştiului

Doi militari din Batalionul 495 Infanterie din Bucureşti şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi într-un accident rutier produs duminică, în jurul orei 10.00, anunţă Ministerul Apărării.

Potrivit informaţiilor furnizate de poliţia rutieră, autoturismul Matiz în care se aflau cei patru militari, proprietate personală  a unuia dintre ei,  se deplasa regulamentar pe DN 6 Bucureşti – Alexandria, când, în dreptul localităţii Stâlpu, judeţul Giurgiu, a fost lovit frontal de o autoutilitară Ford care a intrat pe contrasens.

În urma impactului, soldatul Gheorghe Glăvan a decedat pe loc, iar soldatul Nicuşor Zlatea a decedat în drum spre spital.

Şoferul autoturismului, fruntaşul Florin Damalan, a fost transportat la Spitalul Universitar Bucureşti, fiind diagnosticat cu politraumatisme, iar un alt militar, soldatul Nicolae Zavera, a fost internat, cu diagnosticul de dublă fractură de mandibulă, în Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Organele de poliţie rutieră continuă cercetările, iar o comisie numită la nivelul Batalionului 495 Infanterie va cerceta împrejurările producerii accidentului.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii celor doi militari, sunt alături de familiile îndoliate şi urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a celor doi militari răniţi.

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă