22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDoi cântăreți de operă au murit în accidentul aviatic din Alpii Francezi

Doi cântăreți de operă au murit în accidentul aviatic din Alpii Francezi

Doi cântăreți de operă, Oleg Bryjak și Maria Radner, sunt printre cei care au murit, marți, în accidentul aviatic din Alpii Francezi, potrivit The Guardian. Bryjak și Radner se aflau la bordul avionului, după ce au avut un concert în Barcelona. Artiștii au cântat în spectacolul Siegfired al lui Richard Wagner, pe scena Gran Teatre del Liceu. 

Faptul că Oleg Bryjak se aflau în avionul companiei aeriene Germanwings a fost confirmat de Opera din Dusseldorf.

”Am pierdut un mare artist și o persoană minunată, Oleg Bryjak. Suntem șocați”, a declarat directorul Operei Germane, Cristoph Meyer.

Citește și: MAE investighează dacă au fost cetățeni români la bordul aeronavei Germanwings

De asemenea, Gran Teatre del Liceu, a declarat că Maria Radner, soțul și copilul ei se aflau în avion. 

Cânterățul de operă Oleg Bryjak s-a născut în Kazahstan și a cântat pe marile scene de operă din  Paris, Zurich, London, Los Angeles, Chicago, Vienna, Berlin, Munich, Sao Paolo and Tokyo, potrivit site-ului său. În repertoriul artistului erau incluse peste 30 de opere. 

Citește și: Catastrofă aeriană în Alpii Francezi

Maria Radner s-a născut în Dusseldorf și a debutat în ianurie 2012 la Opera Metropolitană din New York. pe urmă a avut spectaole în Buenos Aires, Bonn, Rome, Geneva and Milan, dar și șa Royal Opera House din Londra. 

Un avion Airbus A 320 de la compania Germanwings s-a prăbușit, marți, în Alpii Francezi cu 150 de persoane la bord. Nu au existat supraviețuitori. Încă nu au fost stabilite cauzele prăbușirii, ancheta este în desfășurare. 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...
Ultima oră
Pe aceeași temă