16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDocumentul care dovedeşte că Dan Diaconescu nu este acţionar unic la OTV....

Documentul care dovedeşte că Dan Diaconescu nu este acţionar unic la OTV. Vezi cine mai deţine acţiuni pa postul TV

Petromservice vrea să vândă partea de 19,9% pe care o deţine la postul de televiziune OTV cu cel puţin 40 de milioane de dolari, relatează Realitatea.net. Dan Diaconescu a susţinut însă în trecut că este acţionar unic la OTV.

Compania PSV Company (fosta Petromservice) a început demersurile legale pentru a vinde procentul de 19,9% pe care îl deţine din postul de televiziune OTV (Ocram Televiziune), prin intermediul companiei GMG Media Box SA.

GMG Media Box SA deţine 19,9% din Ocram Televiziune (Dan Diaconescu are restul de 80,1%) şi este deţinută în proporţie de 99,9% de către PSV Company.

“Clienţii mei, care deţin 20% din OTV, au fost neglijaţi de către Dan Diaconescu, care s-a comportat ca un asociat nedemn. Nu au fost implicaţi deloc în conducerea postului de televiziune, astfel că au decis să vândă acţiunile pe care le deţin la acesta”, a declarat pentru Realitatea.net avocatul Marius Manolache, care reprezintă interesele companiei GMG Media Box SA.

În condiţiile în care Dan Diaconescu are drept de preempţiune (dreptul de a fi preferat oricărei alte persoane la cumpărarea unui anumit bun) asupra acţiunilor deţinute de GMG Media Box SA, reprezentanţii acestei companii i-au trimis o notificare în care l-au anunţat de intenţia lor de a vinde aceste acţiuni.

Notificarea i-a fost trimisă lui Dan Diaconescu joi, 9 februarie, iar până vineri după-amiază fondatorul OTV nu dăduse încă un răspuns. Potrivit lui Marius Manolache, o a doua notificare îi va fi trimisă lui Dan Diaconescu în următoarele câteva zile, iar aceasta va conţine şi preţul cu care GMG Media Box SA intenţionează să vândă partea de 20% din OTV.

“Preţul acesta nu va fi mai mic decât cel dat pentru pachetul de acţiuni, adică 40 de milioane de dolari”, spune Manolache.

Citeşte mai mult pe Realitatea.net.

Cele mai citite

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă