15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodClinton, Berlusconi sau Jefferson. Top 10 scandaluri sexuale în politică

Clinton, Berlusconi sau Jefferson. Top 10 scandaluri sexuale în politică

Prostituţie, hărţuire sexuală, violuri. Scandalurile sexuale care au zguduit opinia publică au fost adunate într-un top 10 de site-ul Askmen.com.

Scandal sexual la nivel înalt, în guvernul britanic
Afacerea Profumo a fost un scandal celebru în Marea Britanie a anilor ’60. Secretarul de stat pe probleme de război, John Profumo, a avut, în 1961, o aventură cu o domnişoară- amanta unui presupus spion KGB. Christine Keeler era protejata lui Stephen Ward, care furniza fete sărace politicienilor înstăriţi.

Scandalul a izbucnit în plin Război Rece (1963), iar, în urma mărturiei mincinoase în Parlament, Profumo a fost nevoit să demisioneze.
Problema s-a adâncit când, la proces, Keeler s-a referit la cantitatea de explozibil dintr-o rachetă, în condiţiile în care subiectul rachetelor nucleare nu era o temă de discuţie pe agenda publică a Angliei.

În consecinţă, Christine Keeler a primit 9 luni de închisoare, pentru sperjur, iar Stephen Ward a fost acuzat că trăieşte din prostituţie şi s-a sinucis cu o lună înainte de încheierea procesului. Premierul conservator Harold Macmillan a renunţat la şefia guvernului, la o lună de la scandal, din cauza unei boli agravate de afacere.

Politicianul a murit pe 9 martie 2006. Afacerea Profumo a schimbat felul în care presa relata despre scandalurile sexuale la nivel politic şi a schimbat percepţia populaţiei despre integritatea oamenilor politici.

Liderul liberalilor britanici, homosexual
Jeremy Thorpe era un politician integru, absolvent de Oxford, iar, în 1973, a devenit liderul Partidului Liberal englez, la numai 38 de ani. În 1975, un bărbat, Norman Scott, a făcut o declaraţie publică, cum că a avut o relaţie sexuală cu Thorpe. În anii ’70, homosexualitatea era interzisă în Marea Britanie.

Scandalul a început, de fapt, în 1974, când Scott a declarat că politicianul angajase un ucigaş să îl omoare. În 1979, Thorpe a fost judecat pentru conspiraţie la crimă. Cariera lui politică a fost distrusă, cu toate că a fost achitat. Suspiciunea de homosexualitate şi presupusul asasinat l-au împiedicat să revină vreodată în fruntea liberalilor englezi.

Moshe Katsav, violul şi procesul de hărţuire sexuală
Al optulea preşedinte al Israelului (2000-2007) a fost acuzat de zece angajate că le-a hărţuit sexual, iar una a spus că a fost violată. În urma plângerilor, preşedintele a fost nevoit să-şi dea demisia.

În 2007, Katsav a fost găsit vinovat de viol şi hărţuire. În urma unui târg cu procurorul general, fostul preşedinte a pledat vinovat la acuzaţiile de hărţuire sexuală şi a plătit daune către două din victimele lui. În schimb, a primit pedeapsă cu suspendare. Între timp, femeia care l-a acuzat de viol a renunţat la acuzaţii.

Procesul fostului preşedinte s-a reluat în 2009. Pe 22 martie 2011, Moshe Katsav a fost condamnat la 7 ani de închisoare şi 2 ani cu eliberare condiţionată pentru viol, acte indecente şi hărţuire sexuală, dar şi obstrucţionarea justiţiei (iniţial, a pretins că toate acuzaţiile sunt false). Două femei au primit compensaţii băneşti pentru că au fost violate de Katsav. Avocatul omului politic a anunţat că va face recurs.

Acesta este primul scandal sexual din Israel care duce la întemniţarea unui preşedinte.


Bill Clinton şi Monica Lewinsky

Afacerea Lewinsky este unul din cele mai cunoscute scandaluri sexuale din lume. Preşedintele american Bill Cliton (1993-2001) era faimos pentru atenţia pe care o acorda doamnelor, dar, când a izbucnit scandalul, Clinton l-a negat vehement.

Când au apărut dovezile, preşedintele a fost obligat să mărturisească. Bill Cliton a fost al doilea preşedinte din istoria Statelor Unite pus sub acuzare de Senat, dar a fost achitat.

Gary Hart: Candidatură la prezidenţiale, distrusă de o aventură
Politicianul Gary Hart era unul din favoriţii democraţilor la alegerile prezidenţiale din 1988. Totuşi, o aventură extraconjugală a pus punct carierei lui politice.

Deşi susţinea că este integru, presa a publicat o fotografie cu o domnişoară, Donna Rice, care stătea dezinvolt în poala politicianului, pe un iaht de lux. După o săptămână, Hart a renunţat la cursa prezidenţială.

Silvio Berlusconi şi prostituatele minore
Politicianul italian este la al treilea mandat de premier. Desemnat de Forbes al treilea în topul celor mai bogaţi italieni, Silvio Berlusconi avea o avere estimată la 9 miliarde de dolari, în 2010.

Deşi mereu au existat zvonuri legate de aventurile premierului, în 2009, soţia lui, Veronica Lario, i-a adresat o scrisoare deschisă, în care îl acuza că toate candidatele pentru Parlamentul European sunt tinere şi atrăgătoare. Cei doi soţi au divorţat, pe fondul acuzaţiilor că politicianul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minore.

În prezent, Berlusconi este anchetat pentru trafic de influenţă şi prostituţie cu minore. Cum se apără premierul? “Nu sunt un sfânt”, declară el.

Preşedintele Jefferson şi sclava Sally
Al treilea preşedinte al Statelor Unite şi autorul principal al Declaraţiei de Independenţă, Jefferson (1801-1809) a fost unul din cei mai respectaţi oameni politici americani.

Totuşi, un angajat al preşedintelui l-a acuzat că ţinea în casă o sclavă pe nume Sally Hemings, cu care avea 6 copii. Întrucât Jefferson era văduv, vestea nu a deranjat prea mult opinia publică.

Guvernatorul şi cea mai scumpă prostituată
În 2007, Eliot Spitzer era guvernator al New York-ului. A devenit faimos în epocă, pentru că întruchipa omul incoruptibil şi familistul convins. În mod ironic, el a decis să fie folosite casetele înregistrate în procesul pe care îl avea legat de conturile lui. Acest lucru a dus la povestea conversaţiilor de două ore cu prostituata Ashley Alexandra Dupre, cunoscută pentru tariful de 1000 dolari pe oră.

“Clientul 9”, cum era cunoscut în cercurile prostituatelor, a cheltuit, în mai puţin de 6 luni, 15.000 dolari pe relaţii sexuale. În 2008, Spitzer şi-a dat demisia.

În prezent, lucrează la CNN şi este comentator politic.

Omul politic şi baia din aeroport
Larry Craig era un om politic respectat, cu 28 de ani de carieră în spate, din care 18, ca senator al Statelor Unite. În 2007, a fost arestat pentru comportament indecent, într-o toaletă a unui aeroport din Minneapolis.

Concret, politicianul a acostat un poliţist sub acoperire şi i-a propus o partidă de sex. Iniţial, a recunoscut acuzaţiile şi a anunţat că îşi dă demisia, apoi a hotărât să rămână până la sfârşitul mandatului, în 2008.

Congresman-ul şi e-mailurile cu tentă sexuală
Mark Foley era un congresman republican a cărui reputaţie a fost întinată în 2006, când s-au descoperit nişte e-mailuri pe care politicianul le-a trimis unor stagiari minori.

Foley le-a trimis băieţilor implicaţi într-un program educaţional al Congresului mai multe mesaje, pe e-mail şi pe telefon, cu aluzii sexuale explicite. În urma scandalului, Foley a demisionat, iar republicanii au pierdut controlul în Congres.

 

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă